FANtv-nl-logo-mobile

Hier.nl

Hier.nl is een nieuwe webdienst waarmee je op je telefoon kunt zoeken naar lokale informatie. Ook kun je zien waar je vrienden zich bevinden. 


In navolging van ondermeer Google komt nu ook Ilse Media (de eigenaar van o.a. Startpagina.nl en Nu.nl) met een zogenaamde location based service. Hiermee kan je op je mobiele telefoon snel en eenvoudig zien wat er is te beleven in de omgeving waar je je bevindt.Deze dienst, die de naam Hier.nl heeft gekregen, vertelt je ondermeer waar de parkeerplaatsen en restaurants zijn, maar bijvoorbeeld ook welke films er in in de bioscoop om de hoek draaien en welke vrienden er in de buurt zijn. Natuurlijk moeten deze dan wel Hier.nl gebruiken en aangemeld zijn.


Verder kun je je eigen favoriete locaties, foto's en reviews toevoegen en delen met je contacten. Hier.nl werkt op basis van GPS en locatiebepaling via zendmasten, waardoor je direct over handige en bruikbare informatie uit jouw omgeving beschikt. Je kunt ook handmatig je locatie aangeven en aan- of uitzetten.


Gratis downloaden
Hier.nl is in de eerste plaats een mobiele applicatie, maar is ook te gebruiken via een mobiele website of gewoon via de pc. Je registreert je via www.hier.nl of je sms't HIER naar 9009. Je ontvangt dan een download link in een gratis sms om de applicatie te installeren. Vervolgens stel je je locatie in en zie je direct wat en wie er bij jou in de buurt is.Hier.nl is gratis beschikbaar via een mobiele applicatie voor Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry toestellen en via een mobiele website voor alle andere toestellen met een internetverbinding. Binnenkort is Hier.nl ook beschikbaar op Windows Mobile, iPhone en Android toestellen.

Vergelijkbare artikelen