FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Alias 2: Telefoon met elektronische inkt

De Samsung Alias 2 is een bijzondere telefoon, omdat deze gebruik maakt van elektronische inkt om de functies op de toetsen te tonen.


Elektronische inkt is heel geschikt voor deze toepassing, omdat de afbeeldingen op de toetsen niet zo vaak veranderen. Bij elektronische inkt kost alleen het opbouwen van een nieuwe afbeelding op een toets energie. Vervolgens blijft deze zichtbaar zonder dat het ten koste van stroom in de batterij gaat. Dit maakt elektronische inkt energiezuiniger dan de LED-verlichting die meestal gebruikt wordt. En bij een mobiele telefoon is het belangrijk dat deze zuinig met energie omspringt.Bij de Samsung Alias 2 wisselen de afbeeldingen op de toetsen niet alleen afhankelijk van de toepassing die gebruikt wordt, maar ook van de positie waarin de telefoon wordt vastgehouden. Of je deze nu verticaal of horizontaal vast hebt, de letters, cijfers en symbolen worden op de juiste manier getoond.


Het bovenste gedeelte van de Alias 2 kan opzij of naar boven worden opengeklapt. In het eerste geval toont de electronische inkt onder een qwerty toetsenbord, bij een opzij geklapt scherm is dat een numeriek toetsenbord.


De Alias 2 wordt voorlopig alleen in Amerika uitgebracht. Voor een eventuele lancering in Europa zal hij eerst moeten worden aangepast aan de Europese netwerken.

Vergelijkbare artikelen