FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Blue Earth

De Samsung Blue Earth is een bijzonder milieuvriendelijke telefoon. Werkelijk alles aan deze blauwe telefoon is groen.


Iedere Samsung S7550 Blue Earth was in een vorig leven een plastic fles want de smartphone is gemaakt van uit waterflessen gerecycled plastic. Ook beschikt de telefoon aan de achterkant over een groot zonnepaneel dat ervoor zorgt dat de Samsung Blue Earth slechts zelden aan het stopcontact hoeft te worden gehangen. De oplader die je dan gebruikt is ook extra zuinig als je hem vergeet uit het stopcontact te halen.


Maar hiermee is de lange lijst met milieuvriendelijke eigenschappen nog niet ten einde. De Blue Earth is voorzien van een stappenteller die berekent hoeveel CO2-uitstoot je bespaart tijdens een wandeling. Voor de duidelijkheid wordt dit zelfs omgerekend naar bespaarde bomen.Met één klik zet je de telefoon in een 'Eco-modus' waarbij de helderheid van het display, de verlichtingsduur en de kracht van het Bluetooth-signaal worden teruggeschroefd.


Tijdens de productie van de telefoon zijn er ook maatregelen genomen om het energieverbruikmen de uitstoot te verminderen, en schadelijke stoffen als PVC, weekmakers en vuurvertragers zijn niet gebruikt. Zelfs de verpakking is van papier dat is bedrukt met milieuvriendelijke inkt. De verpakking is dusdanig vormgegeven dat je hem kunt gebruiken als fotolijstje of pennenbak.


Ondanks al de maatregelen is de Samsung Blue Earth geen geitenwollensokkentelefoon geworden maar een moderne touchscreen-smartphone met alle mogelijkheden die je van zo'n telefoon mag verwachten. Hij is voorzien van een  3 megapixel camera, een FM radio, WiFi, Bluetooth, HSDPA en een multimedia speler.


Vanaf januari 2010 is de Samsung S7550 Blue Earth hier te koop. De adviesprijs bedraagt 399 euro.

Vergelijkbare artikelen