FANtv-nl-logo-mobile

Nexus One (Google Phone)

Google heeft zijn langverwachte smartphone gepresenteerd. De Nexus One wordt voor Google door HTC gefabriceerd.


Natuurlijk was Google verplicht om met een goed toestel te komen. De specificaties en mogelijkheden van de Nexus One zijn dan ook veelbelovend. De "Google Phone" draait op het splinternieuwe Android 2.1 besturingssysteem en is voorzien van een 1GHz Snapdragon-processor en een 3,7 inch AMOLED-touchscreen. Voor fotografie zijn er een 5 megapixel camera en een LED-flitser aanwezig, en voor navigatie zijn er een GPS-ontvanger, een kompas en een accelerometer op de telefoon aanwezig.Voor wat betreft het geheugen, het RAM-geheugen en ROM-geheugen bedragen elk 512MB en er wordt een 4GB geheugenkaart meegeleverd. Het maximale externe geheugen bedraagt 32GB. verder beschikt de Nexus One over een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en een trackball. Meegeleverde applicaties zijn natuurlijk voornamelijk van Google. Ondermeer de Google zoekmachine, Google Maps Navigation en de Android Market zijn standaard op het toestel aanwezig. Dat geldt ook voor online diensten als Twitter en Facebook. Verder is het heel makkelijk om video's up te loaden naar Google's Youtube.


Handige nieuwigheden: Als er een mail, sms of chatbericht binnenkomt wordt dit door een driekleurig LED-lampje aangegeven. Stemherkenning wordt ondersteund en er zijn interactieve "live wallpapers" te installeren.


Via www.google.com/phone is de telefoon te bestellen, maar afleveren gebeurt alleen in Amerika, Engeland, Hong Kong en Singapore. Doordat de telefoon simlock-vrij is zal hij echter wel snel via omwegen in Nederland terecht komen. De prijs bedraagt 529 dollar.


Vergelijkbare artikelen