FANtv-nl-logo-mobile

LG Mini: De kleinste en dunste touchscreentelefoon

De LG Mini is een kleine touchscreentelefoon met unieke internet- en synchronisatiemogelijkheden. Zo kun je op de telefoon doorgaan met surfen waar je op de PC bent gebleven.


LG introduceert de LG Mini (LG GD880). Deze mobiele telefoon combineert een fraai design met  veel mogelijkheden. Ondanks zijn relatief grote 3,2-inch touchscreen is de LG Mini de kleinste en dunste touchscreentelefoon van dit moment. Bovendien is de LG Mini de eerste Feature-Phone die 3-Way Sync-service biedt. Deze service, LG Air Sync genoemd, maakt het mogelijk alle data te synchroniseren tussen je telefoon, pc en het internet. Daarmee kun je foto's, telefoonboek en je agenda altijd en overal beheren, zowel via je pc als via je LG Mini.


 


Dankzij het slanke, compacte formaat verdwijnt de LG Mini zo in je broekzak of handtasje. Tegelijkertijd voelt de handset uiterst solide aan door het gebruik van hoogstaande materialen. De metalen accenten met reliëf aan de zijkanten van het toestel dragen bij aan het opvallende uiterlijk, zonder af te leiden van de algehele eenvoud van het toestel. Het grote 3,2-inch touchscreen met een schermratio van 16:9 loopt helemaal door tot aan de rand van het toestel. Het feit dat er geen knoppen te vinden zijn op de voorkant, versterkt eveneens zijn strakke en minimalistische look.
 
Maar de LG Mini is veel meer dan alleen een stijlvolle accessoire. Het toestel heeft een webkitbrowser waarmee je snel kunt internetten. Opties als Social Network Connect maken communiceren met je vrienden nog makkelijker dan via je pc. Ingebouwde applicaties zorgen voor directe toegang tot Facebook en Twitter. Een Social Network Feed biedt op het basisscherm directe en automatische updates over al je vrienden en familie. Deze updates verschijnen naast iedere contactpersoon in het Social Address Book. Natuurlijk ontbreekt pushmail niet op de LG Mini.


De LG Air Sync-service maakt het mogelijk om alle data te synchroniseren tussen je LG Mini, pc en het internet. Zo biedt de History Sync-functie via de mobiele telefoon toegang tot de honderd websites die je voor het laatst hebt bezocht. Doordat het mogelijk is om op de LG Mini verder te surfen waar je op de pc was gebleven, wordt dit toestel echt een verlengstuk van je thuis-pc. Ook is het mogelijk om met Personal Information Manager vanaf de pc de agenda en contacten op de LG Mini te raadplegen en via het internet te updaten. Met de R-Click-functie stuur je foto's vanaf de pc direct naar de LG Mini, bijvoorbeeld om in te stellen als achtergrond.


De LG Mini is uitgerust met een 5.0 megapixel-camera met geavanceerde gezichtsherkenning. Zo upload je in een handomdraai draadloos scherpe, levendige foto's en filmpjes direct naar meerdere sociale netwerken. Met het toestel geniet je daarnaast van muziek en films in verschillende bestandsformaten. Ook heeft de compacte handset een FM-radio. De HSPDA-verbinding met 7,2 Mbps en ingebouwde WiFi zorgen ervoor dat je altijd snel internet binnen handbereik hebt. De weg vinden wordt een fluitje van een cent met de real-time locatie-informatie via A-GPS.


De LG Mini ligt vanaf april 2010 in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 399,- euro, incl. btw.

Vergelijkbare artikelen