FANtv-nl-logo-mobile

Drie voordelige social networking phones van Nokia

Om met je telefoon via internet je contacten te onderhouden hoef je geen duur toestel aan te schaffen. Nokia brengt met de Nokia C3, Nokia C6 en Nokia E5 drie instaptoestellen voor messaging en social networking uit.


Deze prijsvriendelijke handsets zijn voorzien van full QWERTY-toetsenborden en bieden toegang tot verschillende e-mailaccounts, instant messaging-groepen en sociale netwerken.


“Onze toestellen met chat en messaging zijn erg succesvol”, zegt Anssi Vanjoki, directeur Markets bij Nokia. “Diensten die eenvoudig toegang bieden tot persoonlijke en zakelijke e-mail en instant messaging, zijn populair, zeker op QWERTY-smartphones zoals de Nokia E71 en Nokia E63. Mensen hebben behoefte aan een betaalbaar toestel om mee te chatten en sociale netwerken bij te houden. De Nokia C3, Nokia C6 en Nokia E5 komen hieraan tegemoet. Gebruikers versturen met deze telefoons net zo eenvoudig een instant message als een e-mail of een Twitter-bericht.”


Nokia C3
De Nokia C3 is het eerste toestel met een full QWERTY-toetsenbord voor het populairste mobiele platform ter wereld: Series 40. Bovendien is dit de eerste handset die direct vanaf het startscherm toegang biedt tot sociale netwerken. Gebruikers bekijken en updaten hun status, reageren op die van vrienden en kunnen foto's en video's taggen en delen op hun favoriete sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter.


Met een verwachte aanschafprijs van 129 euro (prijs exclusief subsidies, inclusief btw) is de Nokia C3 een zeer betaalbaar toestel dat is voorzien van Ovi Mail en Ovi Chat. Zelfs ongeoefende mobiele gebruikers stellen hiermee rechtstreeks op de C3 eenvoudig e-mail- en chataccounts in. Een pc is hiervoor niet nodig. Andere opvallende functies van de Nokia C3 zijn een WiFi-verbinding, 2-megapixelcamera, kleurrijk 2,4-inch scherm en uitbreidbaar geheugen tot 8 GB. De Nokia C3 is naar verwachting nog dit kwartaal beschikbaar in diverse aantrekkelijke kleuren, zoals golden white, slate grey en hot pink.

Nokia C6
De Symbian-smartphone Nokia C6 vormt de ultieme combinatie van een 3,2-inch touchscreen met een volledig uitschuifbaar toetsenbord. Dankzij het grote scherm is internetten met dit toestel een feest. Bovendien biedt het toestel direct vanaf het startscherm toegang tot Facebook. Samen met een groot aantal e-mail- en sociale-netwerkfunctionaliteiten maakt dit de Nokia C6 tot het ultieme toestel voor mensen die onderweg up-to-date willen blijven.Verder biedt deze smartphone een 5-megapixelcamera met autofocus en flits, en is Ovi Kaarten standaard geïntegreerd. Gebruikers profiteren hiermee van kosteloze wandel- en autonavigatie. In de Ovi Store zijn bovendien duizenden applicaties – van games en video's tot en met newsfeeds en webdiensten – te downloaden op de Nokia C6. De Nokia C6 is naar verwachting nog dit kwartaal verkrijgbaar voor een geschatte prijs van 299 euro (prijs exclusief subsidies, inclusief btw).


Nokia E5
De laatste in het trio nieuwe handsets is het nieuwste toestel in de Nokia Eseries-reeks: de Nokia E5. Dit is een perfect toestel voor iedereen die zowel privé als zakelijk wil communiceren en productiviteit hoog in het vaandel heeft. Het Symbian-toestel borduurt voort op succesvolle handsets als de Nokia E72 en de Nokia E63. De Nokia E5 combineert hoogwaardige zakelijke diensten met persoonlijke netwerk- en entertainmentmogelijkheden voor privégebruik. Zo biedt het toestel alles wat een drukke professional verwacht van een smartphone.De Nokia E5 biedt toegang tot de Ovi Store, waar gebruikers tal van zakelijke en persoonlijke applicaties kunnen downloaden. Bovendien ondersteunt de handset via Mail for Exchange en IBM Lotus Notes Traveler negentig procent van de zakelijke-mailboxen wereldwijd. De Nokia E5 komt naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 op de markt voor een geschatte prijs van 229 euro (prijs exclusief subsidies, inclusief btw).


Zodra beschikbaar zijn de telefoons hier te koop.

Vergelijkbare artikelen