FANtv-nl-logo-mobile

De bijzonder veelzijdige Nokia N8

Nokia heeft een nieuwe smartphone uitgebracht, de Nokia N8.  Deze smartphone verbindt op eenvoudige wijze mensen met elkaar, met locaties en met diensten die hun leven veraangenamen.


Gebruikers creëren met de Nokia N8 hun eigen content en hebben met een druk op de knop toegang tot hun favoriete sociale netwerken. Ook biedt de smartphone toegang tot on-demand internettelevisie en talloze applicaties in de Ovi Store. De Nokia N8 is vanaf het derde kwartaal van 2010 in Nederland verkrijgbaar voor een geschatte adviesprijs van 370 euro exclusief btw.De Nokia N8 is uitgerust met een 12-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens, Xenon-flits en een grote sensor die wedijvert met digitale compactcamera's. Bovendien biedt de smartphone de mogelijkheid videobeelden in HD-kwaliteit te maken. Gebruikers bewerken deze beelden moeiteloos met de geïntegreerde editing-functionaliteit. De Nokia N8 is ook een draagbaar entertainmentapparaat: door de smartphone te koppelen aan het home theater-systeem, geniet iedereen van de mogelijkheid zijn of haar video's in HD-kwaliteit en met Dolby Digital Plus-surroundsound te bekijken. De Nokia N8 biedt de mogelijkheid tot toegang naar online tv-diensten met programma's, nieuws en entertainment van zenders als CNN, E! Entertainment, Paramount en National Geographic; in de Ovi Store zijn tevens lokale web TV-programma's te vinden.


Sociale netwerken staan centraal bij de Nokia N8. Gebruikers kunnen er hun status updaten en hun bestemming of foto's delen, en op het startscherm van de smartphone zijn Facebook- en Twitterfeeds live te zien. Evenementen in de sociale-netwerkagenda's synchroniseren eenvoudig met de agenda op de Nokia N8.


De Nokia N8 is voorzien van gratis Ovi-kaarten met wandel- en wegenroutes, zodat iedereen de weg  en de nabije bezienswaardigheden kan vinden in meer dan zeventig landen wereldwijd.


Symbian 3
De Nokia N8 dankt zijn kracht aan Symbian 3, de nieuwste versie van de meest gebruikte smartphonesoftware ter wereld. Deze versie biedt uiteenlopende belangrijke voordelen, zoals multitouch, flick-scrolling en pinch-to-zoom. De Nokia N8 biedt daarnaast verschillende, op maat te maken startschermen voor applicaties en widgets. De nieuwe grafische architectuur in 2D en 3D profiteert optimaal van de hardwareverbeteringen in de Nokia N8 voor een snellere en beter reagerende gebruikersinterface. Verder legt Symbian 3 de lat weer hoger als het gaat om multi-tasking. Door een beter geheugenbeheer zijn meer applicaties gelijktijdig te gebruiken, wat direct resulteert in optimale multitask-ervaring.


Qt voor developers
De Nokia N8 is het eerste Nokia-model dat is geïntegreerd met de softwareontwikkelomgeving Qt. Vanuit deze omgeving zijn eenvoudig applicaties te ontwikkelen en in te zetten op Symbian- en andere softwareplatforms. Nokia introduceert de krachtige, maar tegelijkertijd eenvoudig te gebruiken Nokia Qt SDK in bèta. Developers kunnen zelf aan de slag gaan om de mogelijkheden van Qt te ontdekken en er het maximale uit te halen.


De Nokia N8 is te bestellen bij alle goede online telefoonwinkels.

Vergelijkbare artikelen