FANtv-nl-logo-mobile

Nokia X3: Touch and Type

Nokia heeft de X3 gepresenteerd. De Nokia X3 is Nokia's eerste is de eerste 'Touch and Type'-telefoon. Deze is voorzien van zowel een toetsenbord als een touchscreen.


Touchscreen plus toetsenbord
De nieuwe Nokia X3 moet de perfecte balans vormen tussen een superslank ontwerp en een gecombineerd touchscreen en traditioneel toetsenbord met twaalf knoppen. Met 'Touch and Type' bedienen gebruikers het toestel via het heldere kleurentouchscreen of versturen makkelijk sms-berichten en voeren telefoongesprekken via het toetsenbord. De Nokia X3 is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2010 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 159 euro. Kijk bij de online telefoonwinkels voor de aanbiedingen van de verschillende providers.


Één van de dunste Nokia's
De Nokia X3 heeft een slank en modern design en is met slechts 9,6 mm erg dun. Het is zelfs een van de dunste mobiele telefoons van Nokia. De geborstelde aluminium achterkant geeft de telefoon een robuust en stijlvol uiterlijk. De cover is verkrijgbaar in vijf levendige kleuren; voor elke stemming of outfit is er een passende kleur.Ondanks zijn kleine formaat zit de Nokia X3 boordevol functies, waaronder 3G, WLAN, een muziekspeler en een FM-radio. Gelegenheidsfotografen en mensen met een profiel op een social network zullen de 5 megapixel-camera met 4x digitale zoom voor foto en video meer dan waarderen.


“Nokia is van mening dat innovatie niet alleen bestemd is voor high-end mobiele telefoons. De Nokia X3 is een perfect voorbeeld van een mobiele telefoon die hoogwaardige functionaliteit biedt tegen een aantrekkelijke prijs”, zegt Mary McDowell, vicepresident Mobile Phones van Nokia. “Met de X3 biedt Nokia gebruikers het beste van twee werelden door een touchscreen en een toetsenbord te combineren in een toestel. Gebruikers beschikken bovendien over een scherm met heldere icoontjes, menu's en tekst. Daarnaast zijn belangrijke knoppen behouden, zoals voor opstarten en beëindigen van gesprekken, en speciale functietoetsen voor muziek en sms.”


Snelle internettoegang
De Nokia X3 biedt speciale muziek- en berichtentoetsen voor snelle toegang tot belangrijke Ovi-diensten, waaronder voor social networking en entertainment. Naast Ovi Mail hebben gebruikers toegang tot hun favoriete e-maildienst en chataccounts die via Nokia Messaging op de Nokia X3 beschikbaar zijn. Met een lichte aanraking van het touchscreen zijn gebruikers online en hebben ze toegang tot uiteenlopende diensten, waaronder duizenden applicaties in de Ovi Store.


McDowell: “We hebben bewust gekozen voor een combinatie van aanraken en toetsen in de Nokia X3. Het toetsenbord is bij uitstek geschikt voor sms en sociale netwerken, waarvoor snelle en regelmatige input vereist is. Het touchscreen is ideaal voor functies als het instellen van een alarm, browsen op het internet en applicaties als muziek en games. Uit onze onderzoeken blijkt dat consumenten die  in de loop der jaren helemaal gewend zijn aan het razendsnel versturen van sms-berichten met één hand, behoefte hebben aan een toetsenbord voor sms, chat en instant messaging. Tegelijkertijd blijkt deze groep ook te willen profiteren van het gemak van een touchscreen voor bijvoorbeeld comfortabel browsen.”


De Nokia Mini Speaker MD-11. Handzame speakers voor een beter geluid
Muziekliefhebbers beschikken met de nieuwe MD-11 over de mogelijkheid om de geïntegreerde luidspreker een extra boost te geven. De MD-11 is een lichte speaker in compact formaat met een perfecte audiokwaliteit. Het is zelfs mogelijk twee sets aan te sluiten voor stereogeluid, dé manier om samen met vrienden te genieten van muziek op de Nokia X3. DE MD-11 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 29 euro.

Vergelijkbare artikelen