FANtv-nl-logo-mobile

Gratis navigatiesoftware voor iPhone

Nederlandse klanten van T-Mobile met een iPhone kunnen gratis de MobileNavigator applicatie van Navigon downloaden. De gratis applicatie biedt navigatie met gesproken aanwijzingen in heel Nederland.


Hiervoor is geen internetverbinding nodig. Alle kaarten worden meegeleverd en zijn dus op de iPhone aanwezig. Dit is een groot voordeel van deze applicatie ten opzichte van andere 'gratis' navigatiesystemen voor de iPhone. Met die apps heb je continu een internetverbinding nodig, waardoor je als gebruiker onbewust toch veel geld kwijt kan zijn door het continue downloaden van data.
Het gratis basispakket bevat veel handige functies zoals de Voetgangersnavigatie en Clever Parking, waarmee met één druk op de knop de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid wordt weergegeven. De app werkt ook op de onlangs uitgebrachte iPhone 4 met iOS 4 ondersteuning en maakt gebruik van alle nieuwe toepassingen, zoals multitasking. Wanneer de gebruiker een andere app opstart of wordt gebeld, blijft de navigatie op de achtergrond doorgaan, waardoor deze vervolgens weer gemakkelijk is terug te vinden.


Daarnaast kunnen klanten desgewenst kiezen uit acht pakketten die een persoonlijke aanvulling geven op het gratis basispakket, waaronder live verkeersinformatie en aanvullende kaarten voor Benelux of 20 Europese landen. De extra feature pakketten zijn in de applicatie zelf verkrijgbaar voor bedragen tussen de 9,99 en 19,99 euro. Een gratis Bonus pakket, dat toegang geeft tot de iPhone contacten, kan geactiveerd worden na registratie van de app.

  


De aanvullende pakketten zijn via de applicatie los te koop. Zo bevat het Premium pakket onder andere 3D navigatie, de functie MyRoutes, die routeaanbevelingen doet op basis van rijstijl, tijdstip en dag, en de toepassing om de huidige locatie door te mailen naar vrienden. Een andere handig pakket is de Europe 20 Upgrade. Dit pakket breidt het gratis basispakket uit met kaarten van 20 verschillende Europese landen. Aanvullend hierop bevatten de vijf andere pakketten nog meer functies: Traffic Live pakket (recente verkeersinformatie), Safety and Relax pakket (SOS hulp bij noodgeval, Rijstrookassistent Pro, Snelheidsassistent en Radar-info), 3D pakket (Panorama View 3D en Reality View Pro) en het Sound & Fun pakket (Text-to-Speech en iPod Control).


Navigon MobileNavigator is wereldwijd al meer dan 1 miljoen keer gedownload. In Oostenrijk, Duitsland en Hongarije werd de software al eerder uitgebracht, en vanaf nu is Navigon MobileNavigator ook gratis via T-Mobile te verkrijgen.


Vergelijkbare artikelen