FANtv-nl-logo-mobile

BlackBerry Bold 9780

RIM brengt al deze maand de gloednieuwe BlackBerry Bold 9780 smartphone naar de Nederlandse winkels.


Fabrikant Research In Motion (RIM) heeft de BlackBerry Bold 9780 smartphone gepresenteerd. De BlackBerry Bold 9780 is een robuste qwerty-telefoon die niet alleen over een volwaardig toetsenbord beschikt, maar ook over een optisch trackpad. De BlackBerry Bold 9780 is bovendien de eerste Bold smartphone die geleverd wordt met het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 6. Dit mobiele besturingssysteem beschikt over een nieuwe uitgebreide gebruikersinterface, een snelle en krachtige browser gebaseerd op WebKit, sterk verbeterde communicatie- en multimediafuncties en een handige Universal Search-functie.De BlackBerry Bold 9780 ondersteunt naast 3G-netwerken wereldwijd ook Wi-Fi, inclusief Wi-Fi-oproepen als die ondersteund worden door de operator (UMA waar mogelijk), en GPS voor toepassingen die de locatie gebruiken of voor geotagging. Daarnaast beschikt het ook over een 5MP-camera met een compleet assortiment geavanceerde functies, zoals continue autofocus, scèneselectie, beeldstabilisatie, flits en video-opname. De BlackBerry Bold 9780 heeft 512 MB flashgeheugen en een geheugenkaartsleuf voor extra opslagcapaciteit tot 32 GB.


BlackBerry 6 omvat een nieuwe en uitgebreide browser gebaseerd op WebKit, die HTML-webpagina's snel en prachtig weergeeft. De browser garandeert een vlotte navigatie dankzij het optische trackpad en maakt gebruik van tabs om tegelijk verschillende websites te openen. De browser heeft een zoomfunctie waarbij tekst automatisch in een kolom wordt geplaatst terwijl alle belangrijke elementen van de pagina op hun plaats blijven, zodat alles duidelijk zichtbaar blijft.


Extra functies van BlackBerry 6, en dus ook aanwezig op de BlackBerry Bold 9780, zijn de uitgebreide messaging-capaciteiten met intuïtieve functies voor een eenvoudiger beheer van sociale netwerken en RSS-feeds (Sociale Feeds) en een geïntegreerde toegang tot BBM (BlackBerry Messenger), Facebook, Twitter, MySpace en verschillende chatprogramma's. De verbeterde multimedia-ervaring kan concurreren met het beste wat de sector te bieden heeft en omvat een specifieke YouTube-applicatie. Naast vernieuwde applicaties voor muziek en afbeeldingen is er ook de nieuwe Universal Search-functie, waarmee gebruikers niet alleen doeltreffend kunnen zoeken naar informatie op de smartphone, maar ook op het internet, waar ze bijvoorbeeld applicaties kunnen ontdekken op BlackBerry App World.


Begin november 2010 komt de BlackBerry Bold 9780 al in Nederland beschikbaar. Kijk bij de online telefoonwinkels voor de prijzen.

Vergelijkbare artikelen