FANtv-nl-logo-mobile

Blackberry Empathy

Laten we beginnen met het slechte nieuws: De Blackberry Empathy is slechts een conceptmodel. Toch zien we wel een toekomst voor deze design telefoon.


De eerste reacties op internet op dit proefbalonnetje zijn namelijk vooral lovend, en dat is vaak reden voor de fabrikant om een concept uit te brengen, al is het maar in een gewijzigde vorm.Blackberry fabrikant Research in Motion moet dan niet teveel aanpassen want het design van de Empathy ziet er prima uit. Het ontwerp is overigens door RIM uitbesteedt aan de vormgever Daniel Yoon van Art Center College of Design die met een frisse blik naar het uiterlijk van een telefoon heeft gekeken.


Het design van de Blackberry Empaty doet denken aan een Stealth spionagevliegtuig. De voorkant van de telefoon bestaat volledig uit een touchscreen waarop een qwerty toetsenbord of andere invoermogelijkheden geprojecteerd kunnen worden.Opmerkelijk is ook de bijbehorende mood ring. Als je deze om je vinger draagt worden bloeddruk, hartslag, lichaamstemperatuur en andere lichaamsgegevens gemeten en eventueel op internet gepubliseerd via sociale netwerken. De mood ring zorgt er ook voor dat de achtergrond van de telefoon aan je stemming wordt aangepast.

Vergelijkbare artikelen