FANtv-nl-logo-mobile

BlackBerry 7 besturingssysteem

Research In Motion (RIM) komt met niet minder dan vijf nieuwe BlackBerry smartphones. Deze zijn voorzien van het gloednieuwe BlackBerry 7 besturingssysteem.


Research In Motion (RIM) komt met niet minder dan vijf nieuwe BlackBerry smartphones.


Het gaat om twee nieuwe BlackBerry Bold en drie nieuwe BlackBerry Torch modellen. De nieuwe BlackBerry Bold 9900 en 9930 zijn de dunste smartphones van RIM ooit en beschikken elk over een groot toetsenbord en een aanraakscherm.De nieuwe BlackBerry Torch 9810-smartphone bouwt voort op de populariteit van de BlackBerry Torch 9800 en combineert een groot aanraakscherm met een handig uitschuiftoetsenbord.


BlackBerry 7
BlackBerry 7 bevat een geheel nieuwe BlackBerry browser die aanzienlijk sneller is en vloeiender browst. Zowel de WebKit browser motor als hardware van de smartphones zelf zijn verbeterd. Browsen met deze nieuwe smartphones uitgerust met BlackBerry 7 verloopt bovendien tot 40 % sneller dan met de BlackBerry 6-smartphones en zelfs tot 100 % sneller dan met BlackBerry 5-modellen. Naast deze next-generation browser, maken verbeteringen ook het zoomen en pannen vlotter voor een betere web navigatie en een geoptimaliseerde HTML5 prestaties zorgen bovendien voor een verbeterde gaming en video-ervaring.


RIM's nieuwe BlackBerry 7-smartphones beschikken ook over de BlackBerry Liquid Graphics-technologie, waarbij elke smartphone een krachtige afzonderlijke grafische processor combineert met een snelle CPU en een scherm met hoge resolutie.


Sociale media
De bijgewerkte Social Feeds-app (2.0) die bij BlackBerry 7 wordt geleverd is uitgebreid en ondersteunt nu ook updates van diverse media, podcasts en favorieten in één overzicht. De nieuwe Facebook voor BlackBerry smartphones (2.0) applicatie lanceert toepassingen zoals Facebook chat en BBM integratie die het eenvoudiger maken voor gebruikers om met vrienden te communiceren in real time.


Software
Het BlackBerry 7 besturingssysteem omvat ook enkele vooraf geïnstalleerde applicaties en geïntegreerde functionaliteiten die zorgen voor een verhoogde productiviteit en werking zodra het toestel uit de verpakking gehaald wordt. De premiumversie van Documents To Go wordt nu standaard bijgeleverd en biedt krachtige functies voor het bewerken van documenten, evenals een eigen gratis PDF-lezer.


Beveiliging
BlackBerry Protect wordt ook vooraf geïnstalleerd en biedt de mogelijkheid om een back-up te maken van de persoonlijke informatie en deze te beveiligen via de cloud. BlackBerry Balance (aangekondigd op 2 mei 2011) is nu geïntegreerd in BlackBerry 7, waardoor zakelijke gebruikers minder last hebben van strikte beveiliging en IT-controles van de IT-afdeling.


Zoeken
Verder is de populaire universele zoekfunctie uitgebreid met ondersteuning van stem gestuurd zoeken, zodat gebruikers alleen hoeven te spreken om een zoekactie op hun toestel en het internet te starten.


Hardwareverbeteringen
Elke smartphone maakt ook gebruik van een aantal krachtige hardwareverbeteringen, zoals een 1,2 GHz-processor, video-opname in HD, afbeeldingen met hoge resolutie (24 bit) en geavanceerde sensoren waarmee nieuwe Augmented Reality-ervaringen zoals WikiTude naadloos worden geïntegreerd met BBM 6. Op die manier kunnen gebruikers overal ter wereld rekenen op absolute topprestaties op het vlak van communicatie, multimedia en productiviteit.

Vergelijkbare artikelen