FANtv-nl-logo-mobile

Nokia Windows Phones: Nokia Lumia 800 en 710

Nokia heeft zijn eerste Windows Phone-toestellen gepresenteerd. Met deze telefoons wil de Finse fabrikant weer net zo toonaangevend als vroeger worden.


Er hangt voor Nokia dus veel af van deze Windows Phones. Het merk qua populariteit, vernieuwingen en verkopen links en rechts ingehaald door Aziatische merken als LG, Samsung en HTC. Met de Windows Phones willen ze weer koploper worden in de markt van de smartphones.


Nokia Lumia 710
Met de Lumia 710 biedt Nokia een heel betaalbare Windows Phone. Deze smartphone heeft namelijk een adviesverkoopprijs van 270 euro. Een 1.4 GHz-processor biedt de benodigde rekenkracht en het display is een 3,7-inch clearblack-scherm. Dit goedkope toestel zal in 2012 pas in Nederland te koop zijn.Nokia Lumia 800
De Lumia 800 komt wel dit jaar in Nederland beschikbaar. De release is november 2011 gepland. Dit is een luxere smartphone met een aanmerkelijk hoger prijskaartje. De Nokia Lumia 800 kost zonder abonnement ongeveer 420 euro.


Je krijgt dan wel een beter scherm dan bij de Lumia 710. De 800 beschikt over een clearblack amoled-scherm. Verder heeft deze Windows Phone 16 GB intern geheugen aan boord. De processor is wel gelijk aan die van de Nokia Lumia 710.Nokia onderscheidt zich van andere aanbieder van Windows Phones met extra's als gratis stemgestuurde route-navigatie, een muziek downloaddienst en veel informatie en video's over sport verzorgd door de Amerikaanse sportzender ESPN. Bovendien claimt Nokia dat hun toestellen als enige alle mogelijkheden van Windows Phone optimaal benutten. Nokia is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl