FANtv-nl-logo-mobile

Nokia Lumia 610 budget-smartphone

Nokia heeft de Lumia 610 in Nederland op de markt gebracht. De Nokia Lumia 610 is een relatief goedkope smartphone die onder het Windows Phone 7.5 besturingssysteem draait. De Nokia Lumia 610 heeft een adviesprijs van 249 euro. Kijk voor acties bij de telefoonwinkels.

 

nokia-lumia-610 

Het scherm van de Nokia Lumia 610 is 3,7 inch groot en kan een resolutie van 800 bij 480 pixels aan. De processor is een 800Mhz en het interne opslaggeheugen bedraagt 8GB. Een groot nadeel aan de Lumia 610 is het ontbreken van een slot voor geheugenkaartjes. Je kunt de opslagcapaciteit dus niet uitbreiden.

Daar tegenover staat dat de camera een goede kwaliteit heeft. Er kunnen 5-megapixel foto's mee gemaakt worden en een led-flitslicht en een autofocus-functie zijn aanwezig op de telefoon. Met deze camera kun je ook vga videofilmpjes maken.

De Nokia Lumia 610 is 12 millimeter dik en weegt 132 gram. Het is een leuk toestel met goede mogelijkheden al zijn het ontbreken van het slot voor geheugenkaartjes en de wat lichte processor minpunten bij deze Nokia smartphone. Daartegenover staat dat je tegen een lage prijs kunt profiteren van alle mogelijkheden van Windows Phone zoals integratie met Facebook, LinkedIn en Twitter, goede browser en e-mail software en toegang tot de vele apps in de Windows Marketplace. Ook de Nokia software zoals Nokia Maps, Nokia Music en Nokia Drive is allemaal aanwezig op de Lumia 610.

Vergelijkbare artikelen