FANtv-nl-logo-mobile

iPhone 5 preview

In de herfst van 2012 komt de nieuwe iPhone uit. Inmiddels is er via het geruchtencircuit al veel bekend over de nieuwe smartphone van Apple. Hier een overzicht van alle verbeteringen en aanpassingen. Niets daarvan is bevestigd door Apple, dus niets is zeker.

Dunner
De huidige iPhone 4s is 9,3 millimeter dik. De nieuwe iPhone 5 zal echter maar 7,6 millimeter dik zijn, een stuk dunner dus. Wel wordt de iPhone iets langer, 12,38 centimeter in plaats van 11,52 centimeter. De breedte blijft 5,86 centimeter.

 

iphone5-preview


Kleinere aansluiting
De aansluiting aan de onderkant zal bij de nieuwe iPhone veel kleiner worden. Dit gerucht is door meerdere bronnen bevestigd en lijkt dus echt waar. Deze aanpassing is opmerkelijk want dit zou betekenen dat de vele iPhone-docks en andere gadgets die deze poort gebruiken niet compatible zijn met de nieuwe Iphone.

De microfoon-aansluiting zit bij de iPhone 5 ook onderaan. Daar komt immers ruimte vrij.

Sharp techniek voor de displays
Een deel van de techniek van de nieuwe iPhone zal volgens Terry Gou, de directeur van de Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn, geleverd worden door Sharp. Het zou daarbij vooral gaan om de techniek van de schermen. Foxconn blijft de telefoons voor Apple produceren. Foxconn's moederbedrijf Hon Hai en Foxconn bouwen samen een fabriek in China voor de productie van de schermen. Deze schermen zouden groter zijn dan die van de iPhone 4s. Het zou gaan om een 4 inch scherm.

4G
De iPhone 5 zal mogelijk supersnel internet via 4G LTE gaan ondersteunen. Introductie van 4G zal in Nederland nog wel even duren maar in Amerika komt het op steeds meer plekken beschikbaar. Ondat concurrenten als HTC 4G telefoons aanbieden kan Apple niet achterblijven.

Er gaan echter ook geruchten dat de bestaande 4G chips niet passen in de dunneren iPhone 5. Dat zou betekenen dat er nieuwe chips moeten komen en het is de vraag of dat wel op tijd kan.

A6 processor
Apple is druk bezig met het testen van de A6-processor en de productie daarvan. Het is echter nog onduidelijk of de iPhone 5 wordt uitgerust met deze A6 processor of met een verbeterde versie van de A5.

Release deze herfst
De iPhone 5 zal waarschijnlijk in oktober uitkomen. Deze release is gelijk met die van het iOS6 besturingssysteem.

Vergelijkbare artikelen