FANtv-nl-logo-mobile

Facebook telefoon waarschijnlijk begin 2013

Volgens sterke geruchten gaat Facebook begin 2013 een eigen smartphone op de markt brengen. Natuurlijk kun je met deze telefoon ook gewoon bellen, maar verder is het gebruik grotendeels gericht op gebruik van het sociale netwerk.

Zo zal de Facebook telefoon over speciale knoppen voor Facebook-functies beschikken. De HTC ChaCha en de HTC Salsa hebben al een speciale knop om content via Facebook te delen maar de nieuwe smartphone zal daar veel verder in gaan. Het besturingssysteem zal bijvoorbeeld een door Facebook sterk aangepaste versie van Android zijn.

 

facebook-htc-smartphone

 

Evenals de ChaCha en de Salsa zal de Facebook telefoon ook door HTC worden gemaakt. In de ontwikkeling van de software zal Facebook een grote rol spelen. Mogelijk werken diverse voormalige Apple-programmeurs hieraan mee die Facebook in dienst heeft genomen. Officieel zijn deze programmeurs aangenomen om een betere iPhone-app te maken.

We hoorden zelfs geruchten dat Facebook heel HTC wil overnemen. Bij de beursgang in mei was Facebook nog 100 miljard dollar waard. Deze waarde is inmiddels echter sterk gedaald wat een overname minder waarschijnlijk maakt.

Met de eigen smartphone wil Facebook veel meer geld gaan verdienen aan de mobiele gebruikers van de profielensite. Tot nu toe komen de meeste reclame-inkomsten nog van computergebruikers.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl