FANtv-nl-logo-mobile

Usb-stick voor smartphones

Het Japanse Sanwa komt als eerste fabrikant met een usb-stick die ook op Android smartphones is te gebruiken. De Sanwa Smartphone U-disk is daarvoor aan de achterkant uitgerust met een micro-usb aansluiting. Aan de voorkant zit een gewone usb-aansluiting, zodat je de Smartphone u-disk ook op een computer kunt gebruiken.

 

sanwa

 

De Sanwa Smartphone U-disk kan direct op de micro-usb poort van de smartphone worden aangesloten, maar er wordt ook een verlengsnoer meegeleverd. De geheugenstick is beschikbaar in capaciteiten van 4GB en 8GB en kost in Japan omgerekend 18 en 22 euro.

Wat extra handig is, is dat de Sanwa Smartphone U-disk is voorzien van een slot voor microSD-kaarten waardoor je de capaciteit met geheugenkaartjes nog verder kunt uitbreiden.

 

sanwa-usbstick-smartphone

 

Of Sanwa deze geheugenstick ook in Nederland uitbrengt is onzeker, maar anders zullen er ongetwijfeld andere fabrikanten met dit soort usb-geheugensticks voor smartphone komen. Veel gebruikers van smartphones kampen met te weinig opslaggeheugen op hun telefoon, en deze sitick biedt een eenvoudige en goedkope manier om het geheugen op flexibele manier uit te breiden.

Vergelijkbare artikelen