FANtv-nl-logo-mobile

Sony Xperia Z

Sony heeft in Las Vegas de Xperia Z gepresenteerd. Het is een veelbelovende smartphone die vooral uitblinkt door zijn hoge beeldkwaliteit. De Sony Xperia Z is de eerste telefoon die HDR (High Dynamic Range) video-opnames kan maken en ook foto's kun je in een zeer hoge resolutie maken. In de Sony Xperia Z is een geavanceerde 13 megapixel Exmor RS-camera ingebouwd.

 

sony-xperia-z

Als je beelden in hoge kwaliteit kan maken moet je deze ook kunnen afspelen. Daarom is de Sony Xperia Z voorzien van een 5 inch Full HD (1080p) display. Voor het rekenwerk is een krachtige Snapdragon S4 Pro quad-core processor aanwezig. Het besturingssysteem is Android 4.1. Dit zal snel worden geupdate naar 4.2.

Om stroom te sparen heeft Sony voor de Xperia Z de Battery Stamina Mode ontwikkeld. Deze functie schakelt apps automatisch uit als het scherm in ruststand gaat en schakelt deze ook weer aan als de smartphone weer gebruikt wordt.

 

sony xperia z

 

De Sony Xperia Z beschikt namelijk over nogal wat aps. Zo is er de Walkman-app die toegang biedt tot de 18 miljoen nummers van de Sony Music Unlimited-dienst terwijl je via de Movies-app naar speelfilms en tv-series kunt kijken. De Album-app maakt het mogelijk je foto's te beheren en te bekijken. Deze app werkt samen met Facebook.

En dan nu het slechte nieuws. Aan deze high-end telefoon hangt een pittig prijskaartje van 629 euro! We weten nog niet wanneer de Sony Xperia Z in Nederland te koop is.

Vergelijkbare artikelen