FANtv-nl-logo-mobile

De Firefox telefoon komt naar Nederland

De eerste telefoon die op het Firefox besturingssysteem zal in 2013 ook in Europa worden uitgebracht. Dat heeft de Chinese fabrikant ZTE op de CES in Las Vegas bekend gemaakt. Het was tot nu toe nog niet bekend of de Firefox telefoon ook buiten China op de markt zou komen.

Evenals Android is het Firefox OS een open source besturingssysteem. Het Firefox besturingssysteem is echter veel meer afhankelijk van internet. Alle programma's draaien als webapplicaties is de browser. Voor de offline functies zoals telefoneren en sms maakt Firefox OS gebruik van modules uit Android.

 

firefox-telefoon

Concurrent voor Android
Android heeft momenteel een marktaandeel van 75% op het gebied van besturingssystemen voor smartphones. Meer diversiteit is dus welkom om gezonde concurrentie in stand te houden. Deze kan komen van het Firefox OS waar Mozilla al bijna 2 jaar aan werkt.

Internet verplicht
Het grote voordeel van Firefox OS is dat de software grotendeels niet op de telefoon zelf maar op internet draait. Ontwikkelaars kunnen daardoor heel makkelijk software schrijven, o.a. met HTML, CSS en Javascript daarin verwerkt. Het nadeel is dat je de software op de telefoon alleen kunt gebruiken als er een internetconnectie is.

Vergelijkbare artikelen