FANtv-nl-logo-mobile

Blackberry OS 10, Z10 en Q10

De Canadese telefoonfabrikant RIM heeft zijn naam veranderd in dat van zijn belangrijkste product, de BlackBerry.

Blackberry viert zijn nieuwe naam met twee nieuwe Blackberry smartphones en een nieuw besturingssysteem, Blackberry 10.

blackberry-z10

Blackberry 10 is een besturingssysteem dat de Blackberry telefoons veel nieuwe mogelijkheden geeft. Zo beschikt het nieuwe OS over een BlackBerry Hub. Een verzamelplaats waar waar alle berichten, notificaties en social media-updates te vinden zijn. Blackberry Flow is een verzameling 'power-apps' die de mogelijkheden van andere apps combineren. Verder beschikt Blackberry 10 over een nieuwe browser (met HTML5 ondersteuning) en over Blakberry Remember, een modern digitaal notitieblokje dat naast tekst ook beeld en geluid kan bevatten. Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare en vele andere apps zijn standaard al aanwezig op de smartphones met het Blackberry 10 besturingssysteem.

BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10
En dan de nieuwe telefoons, waarop het Blackberry 10 besturingssysteem draait. De eerste is de BlackBerry Z10. Dit is een smartphone met een 4,2 inch scherm (1280 x 756 pixels) en een 1,5GHz dual-core Snapdragon S4-processor. Deze telefoon beschikt over een goede 8 megapixel camera die ook Full HD video kan opnemen,

 

blackberry-q10

De BlackBerry Q10 (boven) is een 'echte Blackberry' om te zien met zijn QWERTY-toetsenbord. Het scherm van deze telefoon is door dat fysieke toetsenbord wat kleiner (3,1 inch). Het AMOLED-touchscreen  biedt een resolutie van 720 bij 720 pixels. De processor is gelijk aan die van de Z10.

Vergelijkbare artikelen