FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Sony Xperia smartphones

Sony heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd. Het betreft de Sony Xperia SP en de Sony Xperia L. Het zijn beide Android touchscreen-smartphones waarbij de Xperia SP in het middensegment valt en de Xperia L het wat goedkopere toestel is.

Hier een kort overzicht van de mogelijkheden van beide nieuwe Sony Xperia telefoons.

Sony Xperia SP
De Sony Xperia SP is een middenklasse telefoon met een 4,6 inch HD Reality Display. Dit scherm biedt een scherpe resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor van deze smartphone is een 1.7Ghz dual-core Qualcomm S4 Snapdragon MSM8960. De Mobile BRAVIA Engine 2 die we kennen van de Xperia Z is ook op de Xperia SP aanwezig. Deze engine optimaliseert de weergave van de beelden door deze te analyseren.

sony-xperia-sp

Verder heeft de Sony Xperia SP een 8 megapixel-camera aan boord die is voorzien van een Exmor RS-camerasensor, 16x digitale zoom en autofocus.

De accu heeft een capaciteit van 2370 mAh en het 8GB geheugen is uitbreidbaar tot 32GB.

Een leuke gimick is de de verlichting die kan oplichten op de maat van de muziek de je afspeelt.

De telefoon met aluminium behuizing weegt 155 gram.

Sony Xperia L
De goedkopere Xperia L beschikt over een 4,3 inch FWVGA-scherm (854×480 pixels) en een 1 Ghz Qualcomm MSM8230 processor. Waarmee het meteen duidelijk is dat er een duidelijk verschil in prestaties is met de Speria SP.

sony-xperia-l

De camera is wel bijna vergelijkbaar. Deze biedt eveneens een 8 megapixel resolutie, een Exmor RS-camerasensor en autofocus, maar het zoomen blijft beperkt tot 4x. De capaciteit van de accu is met 150 mAh weer een stuk minder, maar het geheugen is gelijk aan dat van de duurdere SP.

Internet via 4G is ook niet mogelijk op de Sony Xperia L.

Vergelijkbare artikelen