FANtv-nl-logo-mobile

De verbeteringen van de iPhone 5S

Apple heeft met de iPhone 5S een nieuwe verbeterde versie van de iPhone 5 uitgebracht. Dit model is sneller, krachter en biedt enkele nieuwe mogelijkheden. Maar wat zijn nu precies de verbeteringen?

iphone5s

Snelle 64-bit-processor
De belangrijkste aanpassing betreft de A7 chip. Deze is nu 64-bit en twee keer zo snel als de chip in de oude iPhone 5. Ook de grafische chip is twee keer sneller. Dit alles zorgt er voor dat de nieuwe iPhone 5 veel rapper is. De 64 bit processor beschikt over een miljard transistoren en is qua snelheid vergelijkbaar met de van laptops en desktop-computers!

Vingerafdrukbeveiliging
In de thuisknop van de iPhone 5S zit de Touch ID verborgen. Dit is een vingerafdrukscanner die de taak van de pincode kan overnemen. Zo voorkom je dat andere je iPhone kunnen gebruiken. De vingerafdrukbeveiliging kan echter ook gebruikt worden voor online diensten zoals iTunes. Het is dan niet meer nodig een wachtwoord in te tikken als je muziek of apps wilt kopen. Deze Touch ID is zichbaar door de stalen rand om de knop die nodig is om de vinger te detecteren.

Camera
De nieuwe camera van de iPhone 5S heeft een f/2.2-lens. Ook is de beeldsensor 15 procent groter en beschikt de flitser voortaan over twee lampjes in verschillende kleuren (wit en geel). Deze passen de kleur van het flitslicht aan zodat deze beter aansluit bij de kleur van de omgeving. Met deze True Tone Flash techniek maak je mooiere en meer natuurgetrouwe foto's met flitslicht.

Verder beschikt de nieuwe camera over automatische beeldstabilisatie en over een bust mode waarin in korte tijd 20 foto's achter elkaar gemaakt worden. Filmen kan voortaan ook in slowmotion. Met al deze verbeteringen beschikt de nieuwe iPhone 5 over een camera die zich kan meten met de meeste losse fotocamera's.

Bewegingssensoren
Bij de iPhone 5S zorgt een aparte chip voor het verwerken van de informatie van meerdere sensoren, de M7 chip. De hoofdprocessor wordt hier dus niet mee belast. Dit betekent dat het registreren van bewegingen nauwkeuriger kan plaatsvinden en dat het de snelheid van andere taken niet belast.

4G antennes
De antennes van de iPhone 5S zijn nu geschikt voor alle 4G-frequenties in Nederland.

Nieuwe kleuren
De iPhone 5S komt beschikbaar in de kleurstellingen zwart/antraciet, wit/zilver en goud/wit. Daarnaast zijn er voor dit model natuurlijk ook covers in vele kleuren beschikbaar.

De prijzen
De prijzen van de iPhone 5S, zonder abonnement, starten bij 699 euro voor de 16 GB-versie. De 32Gb-versie kost 799 euro en de 64GB-verse 899 euro. Voor 599 euro kun je eventueel ook de iPhone 5C aanschaffen. Dit is een goedkopere plastic variant van de iPhone 5S.

Vergelijkbare artikelen