FANtv-nl-logo-mobile

Nexus 5, gezamenlijk kind van LG en Google

Google en LG hebben de langverwachte Nexus 5 gepresenteerd. De door LG gemaakte Google Nexus 5 gebruikt het nieuwe Android 4.4 KitKat besturingssysteem en heeft zelf ook enkele noviteiten ingebouwd.

Zo kun je de Nexus 5 met een gesproken commando uit de slaapstand halen en beschikt de 8 megapixel camera over de Google HDR+ modus waarbij er gelijktijdig meerdere foto's gemaakt worden die tot één foto samengevoegd worden. Dit kan heel scherpe foto's opleveren. De 2300 mAh batterij kan draadloos worden opgeladen.

google-nexus-5

Verder is de camera voorzien van optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant bevindt zich een tweede (1.3 megapixel) camera.

Het 4,95 inch Full HD scherm is voorzien van Gorilla Glass 3. De processor van de Google Nexus 5 is een 2,2GHz quad-core Snapdragon 800-processor en er is 2GB aan RAM-geheugen op de smartphone aanwezig. De opslagruimte bedraagt 16 of 32GB en communiceren kan de Nexus 5 met 4G, WiFi (ook dual band), Bluetiith 4.0 en NFC.

De 16GB-versie van de Google Nexus 5 is nu al in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 399 euro, kijk bij de beste telefoonwinkels voor de aanbiedingen bij abonnementen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl