FANtv-nl-logo-mobile

HTC One Mini 2

HTC komt met een kleinere en goedkopere versie van hun HTC One M8. Deze HTC One Mini 2 heeft een 4,5 inch scherm in plaats van een 5 inch zoals bij de grote M8.

Dat betekent dat de HTC One Mini 2 0,2 inch groter is dan de eerste HTC One Mini. Het scherm biedt een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

htc-one-mini-2

Maar niet alleen de grootte is het verschil. Ook op andere punten is de HTC One Mini 2 een stuk "kleiner" dan zijn grote broer, de HTC One M8. De processor is bijvoorbeeld slechts een Snapdragon 400 quadcore-processor en de smartphone moet het doen met 1 GB werkgeheugen, de helft van de M8.

Ook de camera is een stuk minder. De HTC One Mini 2 beschikt over een 13 megapixel camera met f/2.2-lens, wat verre van matig is, maar zijn grote broer beschikt over een camera met twee lenzen waarbij je achteraf kunt scherpstellen. En dat is toch andere koek. De 5 megapixel frontcamera voor selfies is wel aanwezig op dit toestel evenals de stereospeakers die de M8 zo kenmerken.

Juni 2014 gaat de HTC One Mini 2 in de verkoop. De adviesprijs bedraagt 469. Je kunt kiezen tussen grijze, zilveren en gouden modellen.

Vergelijkbare artikelen