FANtv-nl-logo-mobile

iPhone 6 al in september?

Het doorgaans zeer goed geïnformeerde Bloomberg.com meldt dat Apple al in september met twee nieuwe iPhones op de markt komt. Het gaat om de iPhone 6 in een 4,7 inch en 5,5 inch versie.

Het gerucht gonsde al langer rond. Maar de signalen kwamen tot dusver van Aziatische nieuwssites die niet altijd even betrouwbaar zijn. Bloomberg heeft op dit gebied echter een ijzersterke reputatie.

Het uitbrengen van de iPhone 6 is eerder dan verwacht. De consequentie van het vroeg uitbrengen van de iPhone 6 is wel dat de 5,5 inch versie in het begin schaars zal zijn.

iphone6-dummy

Volgens Bloomberg is de iPhone 6 dunner en ronder dan zijn voorgangers. Om de ronding te kunnen maken is er gebruik gemaakt van een 2,5D scherm waarbij de randen licht gebogen kunnen zijn.

Het is echter vooral het formaat wat opmerkelijk is, ten minste voor een iPhone. De 5,5 inch versie is aanmerkelijk groter dan de iPhones tot dusver. Je kunt bij dit formaat al spreken van een phablet (een hybride van een telefoon en een tablet). Hoewel nog niet bevestigd door Apple lijkt de komt van het 5,5 inch model wel een zekerheidje. Over andere geruchten zijn we nog minder zeker.

Zo gaat het gerucht dat de 5,5 inch iPhone 6 zal beschikken over een saffieren scherm. Dit materiaal is sterk en krast veel minder snel. De 4,7 inch iPhone 6 zal beschikken over een eveneens sterk maar toch kwalitatief iets minder scherm van Gorilla Glass. Het is mogelijk de beperkte beschikbaarheid van saffier dat er voor zorgt dat de iPhone 6 5,5 inch in het begin slechts beperkt leverbaar is.

Volgens de geruchten blijft de camera van de iPhone steken op 8 megapixel. Dat is dezelfde resolutie als het huidige model. De camera aan de voorzijde zal wel verbeterd moeten zijn.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl