FANtv-nl-logo-mobile

Galaxy S5 krijgt een klein broertje

Samsung brengt een kleinere versie uit van de S5. Deze S5 mini is wel iets groter geworden dan de S4 mini terwijl de processorsnelheid vreemd genoeg naar beneden gaat.

Terwijl de S4 mini een 1,7 GHz processor heeft moet de S5 mini het doen met een 1,4 GHz variant. Dat betekent waarschijnlijk dat er gekozen is voor een ander merk processor, maar Samsung heeft daar nog geen uitspraken over gedaan. We weten alleen dat het om een quadcore processor gaat.

samsung-galaxy-s5-mini

Qua uiterlijk ziet de S5 mini er net zo uit als zijn grote broer, ook de achterkant met putjes is op de mini-versie terug te vinden. Qua specificaties is het allemaal wat minder (niet alleen het formaat is mini). De resolutie van het 4,5 inch scherm is bijvoorbeeld 1280 bij 720 pixels terwijl de grote S5 1920 bij 1080 scoort.

Het besturingssysteem van de Samsung Galaxy S5 mini is Android 4.4, er is 1,5 GB werkgeheugen en camera's van 8 megapixel (achter) en 2 megapixel (voor). Enkele belangrijke mogelijkheden van de S5 zijn ook op de mini terug te vinden zoals de vingerafdrukscanner, de hartslagmeter, de batterijbesparende modus (Ultra Power Saving-modus), de Kids Modus en de waterdichte behuizing.

De Samsung Galaxy S5 mini komt in het derde kwartaal van 2014 op de markt. Hij gaat als los toestel 479 euro kosten en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit, kopergoud en blauw.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl