FANtv-nl-logo-mobile

Nokia smartphone voor 3 tientjes

Oude tijden herleven met de Nokia 215, een smartphone die zo'n 3 tientjes kost. Deze telefoon ziet er uit alsof hij 10 jaar geleden ontworpen is.

nokia-215

Maar toch is de Nokia 215 helemaal bij de tijd. Niet dat je van een telefoon van zo'n 30 euro veel mogelijkheden en briljante prestaties mag verwachten, maar de bijzonder goedkope smartphone van Microsoft (tegenwoordig de eigenaar van Nokia Mobile) voldoet wel aan de meeste eisen van deze tijd.

Zo kun je er op surfen met de Opera Mini browser. Niet via 3G of WiFi, maar wel via 2G. De apps van Facebook en Twitter zijn standaard door Microsoft geinstalleerd evenals de eigen Messenger en MSN Weather.

goedkope-nokia-215-smartphone

Het schermpje is 2,4 inch groot en biedt een resolutie van 320 bij 240 pixels. Alleen aan de achterzijde zit een camera, deze heeft een vooroorlogse resolutie van slechts 0,3 megapixel. Wel is er een MicroSD slot aanwezig en ook het werkgeheugen van 8MB valt niet tegen.

Voor die 3 tientjes krijg je meteen een zaklamp want hiervoor is een sterk led-lampje op de bovenkant van de telefoon aanwezig. De 1100 mAh accu biedt een standby-tijd van 29 uur.

Er komt ook een dual-sim versie van de Nokia 215. Nog in het eerste kwartaal van 2015 moet de goedkope Nokia smartphone wereldwijd uitkomen in de kleuren zwart, wit en groen.

Vergelijkbare artikelen