FANtv-nl-logo-mobile

Samsung Galaxy Note 5

Laten we beginnen met het slechte nieuws. De Samsung Galaxy Note 5 is voorlopig niet in de Telefoonwinkels in Nederland verkrijgbaar. Toch willen we je vast met deze forse smartphone kennis laten maken.

samsung galaxy note 5

Meestal staat functionaliteit voorop, maar bij de Galaxy Note heeft Samsung nu eenes extra aandacht aan het uiterlijk besteed. Het glas en aluminium geven de wat dunner geworden nieuwe Samsung smartphone een echte premium uitstraling. Het uiterlijk dat deze goede Samsung smartphone verdiend.

De beste eigenschappen van de Samsung's Galaxy S6 serie komen we ook bij de Note 5 tegen. Samsung's eigen 14nm 64 bit processor, het vernieuwende LPDDR4 RAM en UFS 2.0 flashgeheugen (4GB) en een werkelijk uitstekende 16 megapixel camera. Ook de S Pen stylus wordt bij de Samsung Galaxy Note 5 meegeleverd.

De batterij heeft wat minder capaciteit. Een gevolg van het dunnere design. Maar dat is niet nadelig omdat de smartphone ten opzichte van zijn voorganger ook zuiniger is geworden. Samsung heeft een dunner design voorrang gegeven boven een langere werktijd.

samsung galaxy note 5 met stylus

Dit kun je zien als een slechte keuze / nadeel. Andere nadelen: MicoSD geheugenkaartjes slikt deze Samsung smartphone niet meer, en ook de batterij is niet meer verwisselbaar. Daar tegenover staan verberingen zoals de S Pen die in in de behuizing is weg te bergen (en via een veer weer makkelijk terug te krijgen is). Deze S pen kun je bij de nieuwe Saming Galaxy Note ook gebruiken om direct notities te maken en PDF bestanden te bewerken (zonder app).

Ook vermeldenswaardig zijn de vingerafdrukscanner en de hartslagmonitor. Nou moet die Samsung Galaxy Note 5 alleen nog snel in Nederland beschikbaar komen.

Tags: Samsung, smartphone