FANtv-nl-logo-mobile

Audacity, audio geluidsbewerker

Met dit programma kun je geluid opnemen, afspelen, importeren en exporteren. Geluiden kunnen heel eenvoudig bewerkt worden met behulp van de knip, kopieër en plak functies.

Regelmatig kijken we naar een gratis open source softwareprogramma. Dit keer is dat Audacity, een gratis audio geluidsbewerker.

 

Met dit programma kun je geluid opnemen, afspelen, importeren en exporteren. MP3, WAV, AIFF, Ogg Vorbis en nog veel meer audio-formaten worden door het programma ondersteund. Geluiden kunnen heel eenvoudig bewerkt worden met behulp van de knip, kopieër en plak functies. De muziek verschijnt als een golfvorm op het scherm en hier kun je op in- en uitzoomen. Je kunt onbeperkt sporen toevoegen en verwijderen. Hierbij heb je een ongelimiteerde herstelfunctie tot je beschikking zodat je altijd terug kan als je een fout maakt.

Audacity stelt je ook in de gelegenheid om tracks te mixen en om effecten toe te voegen aan je opnames. Ingebouwde effecten zijn onder andere echo, tempowijziging, compressie en ruisverwijdering. VST en LADSPA plug-in effecten worden ondersteund.

Het programma is via een meegeleverde taalmodule in de Nederlandse taal in te stellen. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux/Unix.

Tags: gratis software, Muziek, audiobewerking