FANtv-nl-logo-mobile

Geef spyware geen kans

Spywareguard is een programma wat ervoor zorgt dat er geen spyware op je computer kan worden geinstalleerd.
Programma's als AdAware en SpyBot zijn prima programma's om je computer te schonen van spyware. Ze hebben echter één groot nadeel, ze werken altijd achteraf. Je draait deze programma's periodiek of na het installeren van een nieuw softwareprogramma en laat ze de geinstalleerde spyware verwijderen.SpywareGuard is een programma wat al direct alarm slaat als spyware zich wil installeren. Je kunt dit programma dus het beste vergelijken met een virus-scanner. Alleen beschermt SpywareGuard niet tegen virussen maar tegen spyware en scriptjes die je browser proberen te kapen.


Vooral tegen die browser-kapers is SpywareGuard een goed wapen. Deze vervelende programma's beginnen een steeds grotere plaag op internet te worden. Steeds vaker worden computergebruikers geconfronteerd met een commerciele pagina die tegen hun wil in hun browser als startpagina wordt ingesteld. De oude startpagina is vervolgens niet meer op een normale manier terug te zetten. Na een herstart staat de ongewenste website weer als startpagina ingesteld. Kortom,... de browser is gekaapt.


Bij het verwijderen van deze vervelende programma's willen AdAware en SpyBot nog wel eens te kort schieten. Niet altijd kan de installatie ongedaan gemaakt worden, en soms blijven er sporen van de programma's achter. Voorkomen is dus beter dan genezen, en dat is precies wat SpywareGuard doet. 

SpywareGuard is gratis te downloaden en te gebruiken. Aangezien het programma nog in ontwikkeling is kan het conflicten geven met andere software.

Mocht dat bij jou het geval zijn dan kun je ook het programma SpywareBlaster gebruiken.


Vergelijkbare artikelen