FANtv-nl-logo-mobile

Vicmans Photo Editor

VicMan's Photo Editor is een gratis programma om digitale foto's te bewerken. De mogelijkheden zijn zeer groot.

Een van de voordelen van digitale fotografie is dat je de gemaakte foto's voor dat ze afgedrukt worden nog kan aanpassen. De beruchte "rode oogjes" wegwerken bijvoorbeeld, of het gefotografeerde object uit zijn omgeving weghalen en tegen een neutrale plaatsen. Om deze bewerkingen op je foto's los te laten heb je een goed fotobewerkingsprogramma nodig. Photoshop en Paintshop zijn de meest bekende programma's op dit gebied. Minder bekend is VicMan's Photo Editor, toch heeft ook dit programma grote mogelijkheden, en (niet onbelangrijk) het is in tegenstelling tot zijn grote broers geheel gratis te gebruiken.

 

vicmans

 

Meer dan 100 filters en effecten kent het programma, evenals een groot aantal handige tools zoals selectietools waarmee je bijvoorbeeld aan de hand van een kleur een een deel van de foto kunt selecteren. Dit soort tools geeft je de mogelijkheid om personen, voorwerpen en achtergronden te verwijderen van de foto.

Ook kent het programma een groot aantal correctietools waarmee de kwaliteit van de foto verbeterd kan worden. Donkere foto's zijn eenvoudig wat lichter te maken, kleuren wat helderder en contrasten stel je net zo makkelijk bij. Natuurlijk kan je ook een gedeelte van een foto selecteren en deze als nieuwe afbeelding bewaren. Zo heb je achteraf een groot aantal mogelijkheden om je digitale foto's achteraf te corrigeren.

Het gratis VicMan's kan met meer dan 30 grafische formaten overweg . GIF zit daar helaas niet bij, fotobewerkingsprogramma's die afbeeldingen in dit formaat bewaren moeten namelijk een vergoeding voor copyrights afdragen. Wie persé met GIF-bestanden wil werken kan wel een betaalde versie van VicMan's Photo Editor aanschaffen die hier wel mee overweg kan.

 

Tags: gratis software, fotobewerking