FANtv-nl-logo-mobile

Fresh View

Fresh View is een allround mediaprogramma. je kunt bijna 100 verschillende media bestanden (foto's, films en geluid) afspelen, beluisteren en bekijken.




   Fresh Devices is een softwareontwikkelaar die zijn producten als freeware aanbied. Iedereen kan de software gratis downloaden en gebruiken. Wel moet men zich met een geldig e-mail adres registreren (wel kan je hiervoor natuurlijk een tijdelijk adres gebruiken). De software is vrij van banners en andere reclame.


Wij geven hier een overzicht van de verschillende software die Fresh Devices aanbiedt.


Fresh Download
Fresh Download is een download manager. Het belangrijkste voordeel van zo'n manager is dat je met zo'n programma bestanden sneller kunt downloaden dan normaal. De belangrijkste tijdswinst wordt daarbij gehaald door meerdere connecties te maken met een bestand wat gedownload wordt. Natuurlijk zal een analoge verbinding ook met een downloadmanager geen breedband worden, maar deze techniek zorgt er wel voor dat obstakels op de digitale snelweg met volle snelheid kunnen worden genomen.



Ook is het programma in staat om afgebroken downloads weer op te pakken. Het is dus niet zo erg als je pc onder het downloaden vastloopt of als de internetbinding wegvalt. Later kan je de download weer voortzetten van het punt waar je was gebleven.

 


Ook het plannen van downloads is mogelijk. Je kan een grote download bijvoorbeeld 's nachts om 1 uur automatisch laten beginnen. Het programma werkt samen met je browser zodat je het niet apart hoeft op te starten. 


Fresh download is een handig programma voor mensen die programma's, mp3's en andere grote bestanden via hun browser downloaden. Voor p2p-netwerken zoals Kazaa en bij het binnenhalen van e-mail heeft het geen effect. 
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Download Accelerator toont Fresh Download geen reclamebanners.



  Fresh Diagnose
Fresh Diagnose is een programma om je computer te analyseren en te optimaliseren. Je kan het programma je PC laten scannen, waarna je een compleet rapport krijgt over de hard- en software.


Je krijgt tips om het één en ander te verbeteren, kunt zien hoe jouw systeem zich verhoud tot andere computers en er wordt melding van gemaakt als er problemen worden geconstateerd. 


Fresh UI
Met Fresh UI zet je Windows helemaal naar je eigen hand. Enkele honderden verborgen functies zijn met dit programma wel te benaderen. Je kan met Fresh UI bijvoorbeeld items verwijderen die je normaal niet kunt weghalen zoals het desktop-icoon van de prullenbak. Of je kan deze iconen een andere beschrijving geven. Ook kleuren, lettertypes e.d. zijn met dit programma aan te passen. Fresh UI werkt in alle Windows versies vanaf 95.



Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Fresh UI niet het meest gebruiksvriendelijke programma op dit terrein is. Voor ervaren gebruikers zal dat geen probleem zijn maar niet Windows-kenners zullen het gebruik aan tekst en uitleg mogelijk als een probleem ervaren. 

 


In ieder geval is het verstandig om een backup te maken van de Windows-instellingen voor je aan de slag gaat. Gelukkig kent Fresh UI wel een eenvoudige backup-functies zodat je naar hartelust instellingen kunt kunt aanpassen.  
Fresh View 
Fresh View is een allround mediaprogramma. je kan media bestanden (foto's, films en geluid) afspelen en bekijken. Dia-shows maken en converteren van het ene formaat in het andere. Het programma kan overweg met 86 verschillende mediaformaten. Ook kun je een html-fotoalbum samenstellen van je digitale foto's.

Vergelijkbare artikelen