FANtv-nl-logo-mobile

Irfanview imageviewer

Irfanview is een populair gratis programma waarmee je mediabestanden kunt bekijken en eenvoudige aanpassingen op foto's kunt doen.

Je hebt een plaatje, een filmpje of een stuk muziek van iemand gekregen, maar je kan het niet bekijken of beluisteren omdat je niet het goede afspeelprogramma hebt. Goede kans dat het je wel lukt als je het gratis programma Irfanview op je computer installeert. Irfanview is ontstaan als een "graphic viewer" waarmee alle soorten plaatjes bekeken kunnen worden, maar de nieuwste versies ondersteunen ook filmformaten en zelfs muziek.

 

Je kunt de plaatjes in het ene formaat opvragen (bijv. jpg) en bewaren in een ander formaat (bijv. gif). Alle bekende formaten worden ondersteund. Ook kan je talloze bewerkingen op de foto's en tekeningen loslaten. Je kunt bijvoorbeeld de grootte aanpassen, het aantal kleuren vergroten of verkleinen en het plaatje draaien. Je kan diverse standaardeffecten op je foto's loslaten of de kwaliteit ervan opkrikken.

Irfanview kent ook mogelijkheden om diashows te maken, de mappen met grafische afbeeldingen op de PC snel grafisch door te bladeren en om iconen uit programma's te vissen.  Ook wordt Irfanview veel gebruikt om op een heel simpele manier webpagina's met thumbnails (kleine versies van de foto's op een site) aan te maken.

 

 

Kortom, het compacte en eenvoudige programma kent toch veel mogelijkheden. 

Tags: gratis software, imageviewer