FANtv-nl-logo-mobile

Screensavers

Ook op het gebied van screensavers, kun je op internet van alles te vinden. Een screensaver is eigenlijk bedoeld om inbranden van de monitor te voorkomen. Met de huidige generatie monitoren is dat echter niet meer zo aan de orde. De huidige screensavers zijn dan ook eerder amusement of ter versiering van je PC. De screensaver is in de loop der tijd dan ook uitgegroeid tot multimediaprogramma's in de vorm van diashows, animaties en spelletjes.
 


Mooi is "Drawing Hand"
die de screensaver voor
je op het scherm tekent.

Kant en klaar van internet
Massa's gratis screensavers zijn te halen bij de grote downloadsites,  maar er zijn ook gespecialiseerde screensaver-sites waar je honderden of zelfs duizenden screensavers kunt vinden. Deze zijn onderverdeeld in rubrieken als dieren, natuur, sport, kunst, films en beroemdheden.  De beste van deze sites vind je in het overzicht hiernaast.

 
Nuttige toepassingen

Niet alle screensavers zijn slechts voor het vermaak. Zo werd er een wetenschappelijke screensaver ontwikkeld voor het SETI-project waarbij de ongebruikte rekenkracht van PC's wordt ingezet voor het analyseren van geluiden uit de ruimte. De screensaver wordt zodoende ingezet om buitenaards leven op te sporen.


Bewegende waterval screensaver


Andere wetenschappers ontwikkelde later soortgelijke screensavers, o.a. voor kankeronderzoek. Lees verder


Zelf een screensaver maken
Zelf een screensaver maken, bijvoorbeeld met eigen foto's, is ook mogelijk. Hier vind je enkele programma's waarmee dit mogelijk is.


Tip: Lees ook eens de recensie van Webshots 
een zeer goed gratis programma waarmee je 
eigen en kant en klare screensavers en wallpapers 
kan laten rouleren

Vergelijkbare artikelen