FANtv-nl-logo-mobile

Alternatieve browsers

Meer dan 9 van de 10 internetgebruikers mogen dan Microsoft Internet Explorer als webbrowser gebruiken, dat betekent nog niet dat deze browser volmaakt is en aan alle behoeften voldoet. Al eerder hebben we hier aandacht besteed aan de programma's Slim Browser en Avant Browser, twee semi-browsers die functionaliteiten bieden die Internet Explorer mist. Bovenstaande programma's zijn geen zelfstandige browsers maar een schil die je om Internet Explorer legt. De functionaliteit van Internet Explorer blijft gehandhaafd - de browser is volledig IE compatible - maar ziet er anders uit en biedt mogelijkheden die heel veel mensen missen in Internet Explorer waarvan het gebruik voor tabbladen voor verschillende browservensters het belangrijkste is.MyIE2 is de nieuwste semi-browser, met weer heel veel mogelijkheden die Slim Browser en Avant Browser niet bieden.


Even wennen, maar heel handig is de optie "Mouse Gesture". Dit is een nieuwe manier van muisbesturing. In plaats van het klikken op buttons gebruik je hierbij de rechtermuisknop. Zo is de "Terug" optie van je browser bijvoorbeeld op te roepen door de rechtermuisknop in te drukken en met je muis naar links te bewegen. Beweeg je de muis weer naar rechts dan geef je de "Vooruit" opdracht. Een beweging naar onder opent een nieuw scherm.


Andere handigheidjes: Privacygevoelige informatie als cookies, de cache, de geschiedenis en de lijst met bezochte websites kan iedere keer automatisch worden gewist als de browser afgesloten wordt. Url's en teksten kunnen naar vensters in de browser gesleept worden en gemarkeerde tekst op bezochte websites kan met één klik in een vooraf ingestelde map als tekstbestand worden bewaard. Verder heeft MyIE een AdHunter aan boord die verder gaat dan het alleen blokkeren van pop-ups. Via filters kunnen complete sites worden geweigerd.
Zoals bij de andere semi-browsers is het gebruik van tabbladen voor meerdere geopende vensters de meest nuttige aanvulling. Het is merkwaardig dat Microsoft deze functionaliteit nog steeds niet aan Internet Explorer toegevoegd heeft. Wie gewend is websites vaak in een nieuw scherm te openen kan nauwelijks in internet Explorer werken omdat de taakbalk dan na verloop van tijd vol staat met aparte IE programmavensters. 
Een ding missen we nog bij MyIE2, namelijk de automatische inlogfunctie die Slimbrowser wel heeft. Deze zorgt ervoor dat je zonder wachtwoorden in te tikken ongemerkt op websites kunt inloggen. Niet zo veilig, maar wel erg handig.Vergelijkbare artikelen