FANtv-nl-logo-mobile

Download Accelerator

Duurt het downloaden van software erg lang? Probeer dan eens een download manager. Hiermee kunnen downloads heel veel sneller verlopen.   Downloadmanagers werken bij het downloaden via de browser. Ze maken dus het gebruik van bijvoorbeeld Kazaa niet sneller.

Er zijn meerdere van dit soort programma's, die tijdwinsten claimen die oplopen tot vele honderden procenten. In de praktijk verschillen de prestaties niet veel van elkaar doordat ze allemaal van ongeveer dezelfde techniek gebruik maken. Deze techniek houdt in dat de download manager meerdere internetverbindingen tussen jouw computer en de downloadsite tot stand brengt. Deze verbindingen lopen via verschillende routes, waardoor vertragingen bij de ene verbinding door een andere opgevangen worden. Ook wordt een bestand (indien mogelijk) van meerdere downloadsites opgehaald.


Download Accelerator
Download Accelerator Plus is de meest bekende download manager. Jarenlang was dit HET toonaangevende programma op dit gebied. De prestaties zijn nog steeds goed maar qua gebruiksvriendelijkheid is het programma inmiddels door een aantal van zijn concurrenten ingehaald. Daarbij bevat toont Download Accelerator reclamebanners en bevat daarvoor software die verbinding maakt met diverse advertentienetwerken. Daaronder bevind zich ook het als spyware bekend staande Cydoor.


Ook na installatie van de gratis versies van Go!Zilla, FlashGet en NetAnts slaat de spyware-scanner alarm. Het gebruik van deze programma's is dan ook niet aan te raden, vooral niet omdat er voldoende "schone" en minstens even goede alternatieven zijn.
LeechGet
Van deze programma's scoort LeechGet de meest lovende kritieken. Het is een zeer gebruiksvriendelijke, overzichtelijke download manager met een fris uiterlijk. Het integreert na installatie met Internet Explorer maar kan net zo goed overweg met Opera, Netscape, Mozilla en Firebird.

  


Naast de gebruikelijke taken als snel downloaden en het hervatten van downloads kun je via een timer downloads automatisch laten starten (en na gebruik eventueel de pc automatisch laten afsluiten). Ook het downloaden van complete websites inclusief plaatjes en bestanden behoort tot de mogelijkheden.


Hiermee is LeechGet de meest uitgebreide downloadmanager die andere gratis/spyware-vrije programma's als Star Downloader, WGET en GetIt ver achter zich laat. 


Vergelijkbare artikelen