FANtv-nl-logo-mobile

Trillian, Chatten via alle messengernetwerken

Met programma's als IM4U en Trillian is het mogelijk om vanuit één programma met gebruikers van alle belangrijke Instant Messengers en van IRC te chatten.

  

Op Internet zijn verschillende Instant Messenger programma's te vinden. Met deze software kan je berichtjes uitwisselen en chatten met andere mensen. Je stelt een lijst samen met daarop je online vrienden. Zodra zo'n vriend verbinding maakt met het Internet wordt dit aangegeven in je lijstje, en kan je hem door simpelweg op zijn of haar naam te drukken een berichtje sturen of een chatvenster openen.


Het systeem kan zien wanneer deze vriend online komt omdat deze hetzelfde programma heeft draaien. Dit programma stuurt met grote regelmaat een signaal naar de messenger-dienst ten teken dat hij op Internet aanwezig is. Jouw programma checkt op zijn beurt regelmatig wie van het lijstje te bereiken is.

 
Het grote nadeel van deze systemen is dat ze niet met elkaar uitwisselbaar zijn. Iemand die ICQ gebruikt ziet bijvoorbeeld niet of iemand met de MSN Messenger aanwezig is, de messenger-diensten geven dit signaal niet aan elkaar door. 


Het chatprogramma Trillian van de Cerulean Studio's is de oplossing voor dit probleem. Met dit gratis programma kan je tegelijk op alle bovenstaande diensten inloggen. Je krijgt al je contacten in één vriendenlijst te zien, daarbij maakt het niet uit of ze de messenger van MSN, AOL, ICQ of Yahoo gebruiken. Zelfs IRC wordt ondersteund.Om gebruik te maken van de verschillende messenger-diensten moet je daar wel even een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen. Het downloaden van de verschillende messenger-programma's is echter niet nodig, Trillian is een geheel op zichzelf staand programma wat echter wel alle bekende functionaliteiten van de losse programma's in zich heeft. Mocht je de losse programma's al wel gebruiken, dan kun je bestanden met alle instellingen downloaden.


Ook voor IRC
Behalve voor instant messengers is Trillian ook te gebruiken als IRC-client. Op deze  manier kan je met het programma chatten op duizenden kanalen verspreid over meer dan honderd chatnetwerken zoals IRCnet en Undernet. Ook IRC-gebruikers kan je in je vriendenlijst opnemen. Zodra ze op IRC binnenkomen krijg je hiervan in je lijstje bericht.Trillian is te downloaden van de website van Cerulean Studio's en kan gratis en zonder advertenties worden gebruikt.

Vergelijkbare artikelen