FANtv-nl-logo-mobile

EasyCleaner. De grote schoonmaak

Bij de vele programma's die je helpen je pc schoon te houden. steekt EasyCleaner er met kop en schouders bovenuit. EasyCleaner houdt bijvoorbeeld ook je Windows-register schoon.
       

Als je je computer gebruikt wordt er tal van informatie naar de harde schijf geschreven en worden er tijdelijke bestanden aangemaakt. Lang niet deze informatie wordt later weer netjes weggehaald. Het gevolg is dat de schijf en het geheugen steeds voller raakt met ongebruikte data. Het schonen van deze informatie maakt je computer niet alleen leger, maar vaak ook sneller. 


EasyCleaner kan (na een opdracht daartoe) deze overbodige informatie voor je verwijderen. Dit gebeurt op verschillende niveaus.


De eerste is het schonen van het eerdergenoemde Windows-register. Dit register is het hart van het besturingssysteem en bevat tal van verwijzingen die geplaatst worden als je een nieuw programma installeert. Als je een programma verwijdert zonder gebruik te maken van de unistall-optie, of als deze uninstall-optie niet goed werkt blijven er doodlopende verwijzingen staan. EasyCleaner spoort deze verwijzingen naar programma's die niet meer op de computer staan op, en verwijdert deze.
Een andere schoonmaakactie is het verwijderen van tijdelijke bestanden. Deze hebben vaak namen die eindigen op .bak of .tmp. EasyCleaner spoort ze op en vraagt om een bevestiging om deze te verijderen. Ook kun je het programma laten zoeken naar mappen met de naam TEMP. Deze blijken vaak volop aanwezig en te horen bij programma's die op dat moment niet gebruikt worden, of zelfs niet meer op je computer staan. 


Verder zoekt het programma onder andere naar dubbele bestanden (wees hier voorzichtig mee), cookies en tijdelijke internetbestanden. Handig is ook het zoeken naar doodlopende snelkoppelingen, deze staan vaak in het Start menu zodat deze ook gelijk opgeschoond wordt.EasyCleaner schoont niet alleen je pc, maar geeft ook informatie over de schijfruimte die mappen en submappen innemen. Het bevat zelfs een eenvoudige module voor opstartbeheer.

Vergelijkbare artikelen