FANtv-nl-logo-mobile

Handige kaartenbak programma's

Je rekeningen archiveren, recepten opslaan, je video of cd collectie bijjhouden, een to-do lijstje opstellen, van Internet zijn handige kaartenbakprogramma's te downloaden.Lees verder
Je computer is reuze handig om zaken als je platenverzameling, je administratie of je foto's in te beheren. Veel mensen gebruiken hier rekenbladen zoals Excel voor. Dit volstaat, maar optimaal is het niet. 


Op Internet zijn vaak gratis gespecialiseerde kaartenbakprogramma's te vinden die veel sneller werken, veel overzichtelijker zijn, en die bovenal veel meer mogelijkheden hebben. Hier kijken we de komende weken naar enkele van deze handige programma's. 


Programma 1: SoftCuisine (recepten)
Weg met al die knipsels en losse recepten. SoftCuisine is een digitaal kookboek waarmee je je recepten op alle manieren kan doorzoeken. Op de ingrediënt bijvoorbeeld, maar ook op bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën of op moeilijkheidsgraad (mits je deze gegevens hebt ingevoerd natuurlijk). Ook kan je bij je zoekopdrachten ingrediënten die je niet in huis hebt uitsluiten.
Je kan meerdere recepten tegelijk op je scherm tonen, en deze zodoende met elkaar vergelijken. Het omrekenen van de benodigde hoeveelheid ingrediënten naar het aantal tafelgenoten gebeurt automatisch.
Moet je nu alle recepten zelf invoeren? Niet per sé, het programma ondersteunt de Meal-Master en MasterCook II bestandsformaten. Dat betekent dat je duizenden recepten van Internet kunt halen en in het programma kunt importeren.


Zoek in Google maar eens op "Meal-Master" of "MasterCook". Dan kom je terecht op websites als Cozy Kitchen waar kookfans hun recepten beschikbaar stellen. Hier vind je nog enkele van deze (Engelstalige) verzamelingen.Programma 2: MyStuff (diversen)
Zoals de naam al zegt: voor al je zooi. Een kaartenbakprogramma wat je voor al je verzamelingen kan gebruiken. Met zeer uitgebreide mogelijkheden, want je kan foto's en aantekeningen toevoegen en naar hartelust rapporten en grafieken uitdraaien. Een ingebouwde backup mogelijkheid voorkomt dat je de ingevoerde gegevens kan verliezen.
MyStuff is ook in het Nederlands beschikbaar via een taalmodule.

Vergelijkbare artikelen