FANtv-nl-logo-mobile

Cobian Backup

Cobian Backup is een gratis maar zeer professioneel programma op bestanden en mappen die op je PC staan te backuppen. Lees verderCobian Backup is een gratis maar zeer professioneel programma op bestanden en mappen die op je PC staan te backuppen. Je kan geselecteerde bestanden naar andere mappen op dezelfde computer kopiëren, maar ook naar andere computers in een netwerk en zelfs (via FTP) naar internet. 
Je kunt automatisch van te voren aangegeven bestanden veiligstellen. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks een backup laten maken van de boekhouding en van de map met Word documenten. Ook kun je in een kalender tot op de minuut en tot op het bestand nauwkeurig instellen wat er wanneer gebackupt moet worden. Het programma wat de tijd in de gaten houdt draait in de achtergrond en legt daarbij slechts weinig beslag op de systeembronnen. Het programma kan als applicatie draaien, maar in de nieuwste Windows-versies (NT/2000/XP) ook als Windows service.De gemaakte backups worden door Cobian Backup gecomprimeerd tot ZIP bestanden. Dit neemt niet alleen veel minder schijfruimte in, maar het backuppen gaat ook een stuk sneller als je de backup-bestanden transporteert naar een andere computer of naar een (web)server.
Cobian Backup is een nuttig en zeer compleet backup programma. Helaas bevindt het Nederlands zich niet onder de negen talen die het programma spreekt. Wie echter niet voor een beetje Engels terugschrikt zal zich prima kunnen redden met deze software. 


 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl