FANtv-nl-logo-mobile

Uitgebreidere rekenmachine

Microsoft Calculator Plus en Moffsoft FreeCalc zijn gratis calculators met veel meer mogelijkheden dan de standaard rekenmachine van Windows.Microsoft Calculator Plus
Via de Microsoft-website is de Calculator Plus te downloaden. Echt mooi is de blauwe calculator niet, maar de mogelijkheden zijn enorm. Terwijl de oude Calc.exe niet veel meer dan wat standaard rekenfuncties biedt en sinds Windows 95 nauwelijks veranderd is, is de Calculator Plus helemaal van deze tijd. Je kunt er volumes, gewichten en lengtematen mee converteren en er valuta mee omrekenen.Voor het omrekenen van vreemde valuta kan zelfs gebruik worden gemaakt van de actuele koersen die op internet staan. Het programma kan op jouw verzoek contact maken met de website van de Europese Centrale Bank om daar de koersen vandaan te halen. Zo reken je altijd met de meest actuele geldwaarden.


De rekenmachine kan drie vormen aannemen: Standaard, Wetenschappelijk en Conversie. Onder het uitklapmenu "View" kun je ook kiezen voor de klassieke weergave van Calc.exe. Je bent dan meteen verlost van de spuuglelijke blauwe layout.De Calculator Plus is geoptimaliseerd voor Windows XP, maar werkt ook onder oudere versies van dit besturingssysteem. Om het programma te downloaden moet je op de downloadpagina officieel eerst je Windows-versie optimaliseren (er wordt dan gekeken of je een legale Windows-versie hebt). Na op "Validate Windows" kun je echter kiezen voor "No, do not validate Windows at this time, but take me to the download" waarna de download ook zonder validatie start.


Moffsoft FreeCalc
Een andere gratis calculator die we hier willen noemen is die van Moffsoft.  Deze heeft namelijk een opmerkelijke extra functionaliteit in de vorm van een  telstrook aan de rechterkant van het scherm. Net zoals bij een oude rekenmachine worden alle aanslagen op deze strook getoond. Deze strook kun je eventueel ook naar de printer sturen. Een andere optie is het bewaren van de strook in een bestand.Geheugentoetsen geven de rekenmachine extra power en de dubbele en driedubbele nul maken het invoeren van de berekeningen sneller. De statusbalk laat altijd zien welke getallen er in het geheugen staan. 


Echte rekentijgers kunnen de calculator dusdanig instellen dat hij altijd in beeld staat. 
 

Vergelijkbare artikelen