FANtv-nl-logo-mobile

WinPatrol. Scotty beschermt je computer

WinPatrol is een gratis programma waarmee je je computer tegen veel narigheid kunt beschermen. Scotty the Watch Dog slaat alarm als er iets gebeurt dat op een virus of spyware kan duiden.WinPatrol vervangt je virusscanner niet en maakt evenmin software als Ad-Aware overbodig. Je kunt het beter zien als een toevoeging op deze programma's. Het controleert je pc gedurende het werken en grijpt in als er processen plaatsvinden die duiden op virussen, spyware, adware of browser-hijacks.


Daarnaast geeft het je veel meer grip op je computer. Diverse programma-onderdelen zorgen ervoor dat je exact kunt zien welke processen er draaien op je pc en welke programma's er worden geactiveerd bij het opstarten. Doordat je deze processen, makkelijk kunt uitzetten en programma's kunt verbieden op te starten is WinPatrol een handig wapen tegen programma's die zich ongewenst op je computer hebben genesteld en niet meer op een normale manier zijn te verwijderen.Ook geeft het programma een overzicht van de Internet Explorer plugins die er zijn geinstalleerd, en deze kun je zonder moeite verwijderen. Mede hierdoor is WinPatrol een goede bescherming tegen programma's die je browser kapen. De overlast van deze programma's - die de startpagina veranderen, bookmarks toevoegen en je soms zelfs naar een andere zoeksite sturen als je Google wilt opvragen - neemt steeds grotere vormen aan. WinPatrol (virtueel vormgegeven door het hondje Scotty the Windows watch dog) slaat alarm als als zo'n programma de browserinstellingen wil aanpassen en blokkeert deze onmiddelijk.


Met het inperken van het aantal programma's wat zich automatisch opstart voorkom je niet alleen dat spyware-achtige programma's zichzelf weer activeren, maar je houdt ook je systeembalk en je computergeheugen mooi schoon. Je hebt de keuze om deze programma's alleen uit te schakelen of ze helemaal te verwijderen. Kies alleen voor het laatste als je zeker weet wat het betreffende programma doet!


Daarnaast kent het programma handige onderdelen om cookies en bestandsformaten te beheren. Deze laatste module werkt een stuk makkelijker dan het Windows-configuratiescherm waarbij je aangeeft welk programma je wilt gebruiken om welk bestandsformaat te openen. Heel interessant is ook de mogelijkheid om bestanden bij het opstarten vertraagt te laten starten. Deze bestanden worden dan niet tijdens maar na het opstarten geladen. Dit maakt het opstarten van Windows zelf aanmerkelijk sneller.


Kortom, WinPatrol is een programma wat je PC niet alleen beschermt maar ook sneller en stabieler maakt. Een aanrader!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl