FANtv-nl-logo-mobile

Windows Defender

Microsoft heeft zijn eigen anti-spyware software uitgebracht. Het programma is in staat om meer spy- en adware te vinden dan AdWare en Spybot. Daarnaast beschermt het je computer op de achtergrond kwaadwillende software.Windows AntiSpyware is in feite een nieuwe versie van het programma Giant AntiSpyware. Microsoft heeft het bedrijf dat deze software ontwikkelt eind 2004 overgenomen. De programmatuur is gratis te downloaden en te gebruiken door geregistreerde Windows-gebruikers.Windows Defender - dat ook nog even kort onder de naam Windows AntiSpyware werd aangeboden - blinkt uit in het opsporen van ongewenste rommel. Op onze test-pc die volgens AdAware schoon zou zijn werden nog sporen van een tiental verdachte programma's aangetroffen. Dit betreft bekende spywaremodules, maar ook programma's die spyware kunnen installeren. Dat is bijvoorbeeld het geval met Messenger Plus dat ook nadat de spyware-module van dit programma verwijderd is nog steeds als verdacht wordt aangemerkt. De achterliggende gedachte is waarschijnlijk dat Messenger Plus regelmatig adviseert een update te installeren en dan opnieuw spyware op de computer plaatst.


In tegenstelling tot de gratis Personal Edition van AdAware werkt Windows Defender niet alleen achteraf maar ook preventief. Je kunt ervoor kiezen drie agents op de achtergrond te laten draaien die alle activiteiten op je computer in de gaten houden. Zodra er verdachte zaken gebeuren zoals het aanpassen van de startpagina of de proxy-server dan geeft de software een waarschuwing en kun je deze aanpassingen ongedaan maken.


Windows Defender biedt een krachtige en zeer uitgebreide bescherming tegen adware, spyware, dialers en het ongewenst aanpassen va browser-instellingen. Een absolute aanrader!

Vergelijkbare artikelen