FANtv-nl-logo-mobile

Gratis alternatief voor Media Center software

MediaPortal is een gratis alternatief voor de Media Center software van Microsoft.
  

Geen softwarepakket is zo ingewikkeld of er verschijnt tegenwoordig wel een Open Source variant van. Er zijn door liefhebbers ontwikkelde alternatieven voor Word, voor Photoshop en zelfs voor Windows.


Ook voor het onlangs in Europa geintroduceerde Windows Media Center is een Open Source variant beschikbaar. Helemaal gratis te downloaden en te gebruiken.Dit programma - MediaPortal - verandert je pc in een uitgebreid multimedia-center. Vanuit één programma bekijk je foto's, dvd's en gedownloade video's, en luister je naar je mp3-collectie en naar internet-radio. Pas echt bijzonder wordt het echter als je televisie kunt ontvangen op je pc (voor een paar tientjes heb je al een inbouwkaart of usb-adapter die dat mogelijk maakt). Dan kun je namelijk via Media Portal televisie kijken en de harde schijf van je computer als digitale videorecorder gebruiken. Dat betekent dat je via je internetverbinding alle programmagegevens kunt opvragen en kan selecteren om op te nemen.  

Deze opgenomen beelden kun je vervolgens niet alleen op je computer bekijken, maar je kunt ze ook met een videobewerkingsprogramma bewerken en op een cd of dvd-branden. Doordat de televisiebeelden op een computer staan zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.


Vergelijkbare artikelen