FANtv-nl-logo-mobile

Online een fotoalbum delen met Flickr

Flickr heeft een opmerkelijk record gevestigd. In één dag werden er 2 miljoen nieuwe foto's op de fotosite geplaatst.  Gemiddeld moeten de servers 12.000 foto's per seconde verwerken.


2.070.075 foto's werden er op 29 mei 2007 in 24 uur tijd geupload. Het record werd gezet kort voordat Flickr zoals aangekondigd offline ging voor onderhoud. Kennelijk wilde nog veel mensen eerst even hun foto's op de site zetten. Flickr heeft 8,5 miljoen geregistreerde gebruikers.


Online een fotoalbum delen met Flickr
Flickr is een website die gebruikt kan worden om foto's te delen met vrienden en bekenden. Het plaatsen van foto's is gratis. De eigenaar hoopt geld te verdienen aan gebruikers die via de site fotoafdrukken bestellen. Een principe wat veel wordt toegepast door beheerders van online fotoalbums.
Flickr kent echter veel meer mogelijkheden dan deze andere sites. Er kunnen teksten bij foto's worden gepubliceerd (niet alleen door de maker , maar ook door deze bezoekers!). Dit commentaar kan ook betrekking hebben op een deel van de foto. Je markeert dan een stuk en als een bezoeker met zijn muis over dat gedeelte van de foto gaat springt de tekst naar voren. Je kunt dit bijvoorbeeld bij een schoolfoto gebruiken waarbij je de naam van ieder kind vermeld.

  


Onder je Flickr-account kun je meerdere albums aanmaken. Via zoekwoorden kan er binnen deze albums naar foto's gezocht worden. Flickr combineert de voordelen van een online fotoalbum met die van een fotomanagement-programma als Picasa. Meerdere mensen kunnen de albums beheren. Je kunt bijvoorbeeld een sub-album aanmaken voor de foto's van een feest, en alle deelnemers aan dit feest het recht geven hun eigen foto's in dit album te plaatsen.
De foto's kunnen zelfs via een RSS-feed (of Atom) worden verspreid zodat iedereen die zich daarvoor opgeeft een bericht krijgt als er nieuwe foto's in een album geplaatst worden. Via zijn of haar rss-nieuwslezer kan hij dan de foto's bekijken. Deze foto's kunnen niet alleen via een computer, maar ook direct vanaf een camera-telefoon op de site worden geplaatst.

  


Flickr kan gratis worden gebruikt. Daarnaast is er een betaald abonnement die meer mogelijkheden biedt zoals het plaatsen van meer foto's (1 GB aan nieuwe foto's per maand in plaats van 10 Mb), meer albums (ongelimiteerd in plaats van 3), grotere bestanden en geen reclame.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl