FANtv-nl-logo-mobile

7-Zip: De beste compressie-resultaten

WinZip mag dan het meest bekende compressieformaat zijn, het is niet het formaat dat de beste resultaten haalt. Die eer is weggelegd voor 7-Zip.


7-Zip bestanden zijn een stuk kleiner dan de gebruikelijke Zip-bestanden. Je bestanden comprimeren met dit formaat levert een aanzienlijke besparing op. Het is wel een nadeel dat lang niet iedere computergebruiker de software om 7-Zip bestanden uit te pakken op zijn PC heeft staan. Het is dus nog niet aan te raden 7-Zip bestanden via je website aan te bieden. Voor het uitwisselen van bestanden tussen een kleinere groep mensen en voor het comprimeren van bestanden voor een eigen backup is 7-Zip echter zeer geschikt.
        Boven: 7-Zip in het Fries
  

Voor het in - en uitpakken van 7-Zip bestanden kun je het bijbehorende programma 7-Zip gebruiken. Dit programma kan ook andere bekende formaten (o.a. Zip en ARJ) uitpakken zodat je kunt volstaan met alleen dit programma op je PC. Ook de populaire compressieprogramma's ZipGenius en IZArc kunnen overweg met 7-ZIP.


7-Zip is een Open Source programma, dus geheel gratis en gegarandeerd vrij van ad- en spyware. Het is in een groot aantal talen in te stellen waaronder Nederlands en Fries.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl