FANtv-nl-logo-mobile

Gratis fotoalbumsoftware. Maken en printen.

AlbumDIY is gratis software om een fotoalbum samen te stellen en te printen.


Elders op deze website besteden we aandacht aan AlbumPrinter, een gratis te downloaden programma waarmee je een fotoalbum kunt samenstellen. Dit album kan je vervolgens professioneel laten afdrukken. Nadeel van dit programma is dat je de gemaakte albums niet op je eigen printer kunt afdrukken. Daarom kijken we hier naar een alternatief.     Ook met AlbumDIY kun je op je eigen PC's fotoalbums maken. Deze kun je niet alleen bekijken maar ook printen of als een .EXE bestand verspreiden. Het album ziet eruit als een virtueel boek met effecten die het omslaan van een pagina simuleren en met achtergrondgeluid.


Dit laatste kan je gebruiken voor sfeergeluiden, maar ook voor gesproken commentaar. Kom daar maar eens om bij een papieren fotoalbum!


Alle digitale foto's op je computer kunnen worden gebruikt in het album. Je kunt de afbeeldingen op een pagina plaatsen en daar eventueel vergroten, verkleinen en draaien. Je kan verschillende frames en maskers gebruiken en zo het album de gewenste sfeer meegeven. Teksten, clipart en multimedia-bestanden kunnen worden toegevoegd (eventueel gedownload van internet).
Het programma kan gratis worden gedownload, evenals een demo-album. 

Vergelijkbare artikelen