FANtv-nl-logo-mobile

MSN Explorer

Er komen steeds meer browsers uit die gebruik maken van Internet Explorer en daar een eigen schil omheen leggen met een eigen look en extra functies. Microsoft zelf heeft ook zo'n browser gemaakt, de MSN Explorer.Deze browser is geheel geïntegreerd met de verschillende onderdelen waaruit de MSN portal bestaat. Surfen, zoeken, muziek luisteren, video kijken, instant messaging en e-mail, alles werkt direct vanuit de browser, op een veel directere manier dan je bij andere programma's gewend bent.
Zo kan je direct vanuit de browser mailen met hotmail zonder dat je eerst op deze website moet inloggen. Ook de instant messaging mogelijkheden zijn direct vanuit je browser te bedienen. Zo kan je het meteen in dit scherm zien als één van je vrienden online komt en ook het chatten doe je vanuit je browser scherm.


Andere opties: Je kan je aandelen beheren, foto's bewaren in een speciaal fotoboek, muziek beluisteren en video kijken. het is zelfs mogelijk om met behulp van deze webbrowser een eigen homepage te bouwen of om je agenda te beheren .

  


Met de ingebouwde media player kan je films kijken direct uit de browser zonder dat er een apart venster wordt geopend. Op dezelfde manier kan je onder het surfen radio luisteren. Je kan hiervoor een keuze maken uit duizenden radiostations van over de hele wereld maar je kan ook een beperkte lijst van eigen favoriete stations samenstellen. De browser is geheel naar eigen smaak in te richten en wordt als het ware rond de eigen informatiebehoefte heengebouwd. Doordat de inrichting van het programma zo persoonsgebonden is, is het mogelijk om voor iedere gebruiker van de computer een geheel eigen omgeving te creëren met eigen mail, vriendenlijsten, favoriete websites, aandelenportefeuilles, agenda's  en meer persoonsgebonden info. Negen gebruikers kunnen er maximaal worden aangemaakt.

Wil je het programma gebruiken dan kan je deze gratis downloaden van Internet (zie link-kader rechtsboven). De favorieten uit de Internet Explorer van Microsoft kunnen eenvoudig worden overgezet naar de MSN Explorer. Hetzelfde geldt voor je adresboek in Outlook Express. MSN Explorer is in het Nederlands en in het Engels beschikbaar.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl