FANtv-nl-logo-mobile

WinBank. Nederlands gratis boekhoudsoftware

WinBank is een uitgebreid gratis programma waarmee je op de computer je financiële administratie kunt bijhouden. De software is bedoeld voor thuisgebruik en werkt makkelijk en snel.


   Wil je je privé boekhouding op een leuke en overzichtelijke manier op de computer bijhouden? Kijk dan eens naar het gratis programma WinBank. De kosten van je auto, de waarde van je beleggingen, het geld dat je kwijt bent aan de dagelijkse boodschappen: alles wordt met dit programma inzichtelijk gemaakt. Daardoor wordt het snel duidelijk waar het geld vandaan komt en waar het heen gaat.Natuurlijk betekent dit wel dat je bonnetjes en rekeningen zal moeten gaan invoeren, maar door de eenvoud is het in relatief weinig tijd toch mogelijk een gehele boekhouding bij te houden.


Als je aan tele- of internet-bankieren doet kun je jezelf veel invoerwerk besparen door de overschrijvingen te importeren.

     


Via budgetten kun je de uitgaven binnen de perken houden. Je bepaalt hoeveel geld je maandelijks wilt uitgeven aan kleding, aan de woning, aan uitgaan of aan je auto en je kunt op ieder moment zien of je je budget dreigt te overschrijden of dat je jezelf aan het eind van de maand nog kan tracteren op een extraatje.


Heel helder zijn de vele overzichten. Hierbij kun je de inkomsten, uitgaven en bezittingen van verschillende jaren tegenover elkaar plaatsen. Helaas kun je geen maanden naast elkaar zetten. Al deze overzichten zijn ook in grafiekvorm te bekijken, wat een nog duidelijker beeld geeft.


Op de website van de maker is een preview te vinden, waarin je de belangrijkste schermen en overzichten van WinBank kunt bekijken. Dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden van dit Nederlandstalige programma dat wat gedateerd overkomt, maar wat heel nuttig kan zijn voor wie een makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma voor zijn thuisadministratie zoekt.

Vergelijkbare artikelen