FANtv-nl-logo-mobile

Een alles in één programma voor je digitale muziek

MediaMonkey is software om je muziekverzameling te beheren. Werkelijk alles kan met dit uitgebreide programma. Het is veelzijdige software om je muziekverzameling onder controle te houden.

Je kunt muziek op je computer beheren, afspelen en zoeken. Deze muziek kan op de harde schijf staan, maar bijvoorbeeld ook op een netwerk of een audio-cd.


 

Met MediaMonkey blader je op bijvoorbeeld artiestennaam, genre of waardering door je muziekverzameling, ongeacht in welke map of op welke disk deze muziek staat. Ook kun je zo de muziek meteen afspelen Als deze op een cd staat moet deze natuurlijk wel eerst even in de cd-drive gedaan worden, maar verder maakt het helemaal niet uit waar de muziekbestanden zich fysiek bevinden.

 

 

Titelgegevens hoef je zelden in databank in te voeren. Deze kunnen uit de ID-tags worden gehaald of het programma zoekt deze op internet op. Hiervoor wordt de Freedb database geraadpleegd waarin de informatie van vrijwel iedere cd die op de markt is gebracht is terug te vinden. Andere bronnen die MediaMonkey gebruikt om de gegevens bij elkaar te scharrelen zijn CD-TEXT, Allmusic en Amazon. De laatste website wordt ondermeer gebruikt om een afbeelding van de cd-hoes toe te voegen aan de informatie.

Je kunt MediaMonkey ook gebruiken om muziek van audio-cd's naar de computer te kopiëren (te rippen) en om muziek op cd te branden. Ook kun je de muziek van het ene formaat naar het andere converteren. Populaire standaarden als MP3, WMA en WAV worden natuurlijk ondersteund, maar via een plugin kun je bijvoorbeeld ook muziek omzetten van en naar het MP3pro formaat.

 

 

Nog een greep uit de vele andere mogelijkheden: Het maken en afspelen van playlists, het synchroniseren van een mp3-speler, het gelijkstellen van volume-niveau's en het handmatig aanpassen van ID-tags. Kortom, met MediaMonkey kun je alle kanten op. Met dit programma heb je mogelijkheden tot je beschikking waarvoor je anders een hele reeks aparte programma's moet downloaden en installeren.

MediaMonkey is gratis te downloaden en te gebruiken. Daarnaast is er een Gold-versie met veel extra functies zoals een sleep-timer en het sneller branden van cd's. In de gratis versie is dat laatste beperkt tot een maximum van 4x de afspeelsnelheid.

Tags: gratis software, Muziek